Focaccia fra Møllerens

Hjææælp, får litt småpanikk av at det er så mange av produktene som kom i februar jeg ikke har rukket å skrive om enda. Og i morgen er det allerede 1. april! Helt utrolig. Og snart er det 1. mai og sommerproduktene inntar butikkhyllene. Jaja, jeg får stå på og skrive det jeg rekker. Og tusen takk til dere som nå har begynt å tipse om nye ting som etter hvert skal lanseres. Er noe der jeg gleder meg veldig til ja! Slurp.sol
Men enn så lenge fortsetter jeg å jobbe meg igjennom det som kom i februar, selv om mange nå har smakt på mye av det selv. Har forstått det slik at dere uansett fortsatt vil ha innlegg, -veldig hyggelig!

I hegen har jeg bakt Focaccia. Fikk tilsendt denne ferdigmiksen fra Møllerens for en stund siden, og når det litt spontant skulle komme gjester, fant jeg ut at det ville passe perfekt ved siden av salaten. Så da var det bare å hente fram sin indre bakstekjerring og sette i gang.

Focaccia

Dere som har fulgt meg en stund vet at jeg er veldig glad i focaccia og aioli. Spiser det hele sommeren. Mmm, perfekt ved siden av grillmaten. Var derfor selvfølgelig veldig spent på å teste denne miksen.

Focaccia klart

Fremgangsmåten var heldigvis enkel. Man tømmer pulveret, ei pakke gjær og vann i en bolle, og rører om. Gikk fort og greit. Synes det luktet litt focaccia allerede da jeg holdt på med deigen – lovende. Så er det bare å brette opp armene og elte. Og elte og elte og elte. Jeg er dessverre ingen lykkelig eier av en kjøkkenmaskin, så jeg må bruke rå husmorkraft. Har mye av det! Puh. 😉

focacciamel og deig

Når man endelig har knadd ferdig skal det kjevles, og så legges deigen i ei lita langpanne som skvulper litt av olivenolje.

Jeg prikket groper med fingrene, og strødde over salt og timian. Som sagt ble dette litt plutselig, besøket var altså ikke helt planlagt, så da tager man hva man haver. Funket så fint så.

focaccia til heving

Etter at den har hevet 1 time skal den inn i ovnen.
Steketiden er bare 15 minutter, og man kjenner ganske så fort den fantastiske duften strømme ut i huset. Mmmm…

focaccia ferdig

Denne likte jeg! Den ble lett og luftig, og smakte saftig og deilig. Smaken er egentlig ganske klassisk focaccia, men som vi alle vet er det jo uendelig mange variasjonsmuligheter ved å strø på ulik topping. Det jeg likte ekstra godt her var at skorpen faktisk ble bitte litt sprø. Et tynt, tynt lag kjentes som en slags crisp liten hinne øverst, litt uvanlig men utrolig godt!

focacciabiter

Kan jo også ta med at den var nesten like saftig og fersk i dag, da jeg hadde med noen rester av den og salat til niste på jobben. Det crispe i skorpen var selvfølgelig borte, men smaken og konsistensen var fortsatt upåklagelig. Fantastisk! Jeg har heldigvis også sett at en av de beste aioliene jeg vet om er tilbake i hyllene hos Meny, nemlig denne. Lykke!

Jeg garanterer gjenkjøp av Focacciaen fra Møllerens. Nå går vi jo virkelig inn i sesongen også, så det blir faktisk ikke lenge til heller.  Og jammen fant jeg fram til et tidligere innlegg om focaccia fra Møllerens også. Morsomt. Som dere ser er jeg altså trofast kunde 😉

Flere som har prøvd denne miksen?
Jeg tar forresten gjerne i mot flere tips til hva som er godt å strø oppå?!  -Jeg ender nesten alltid opp med enten bare salt og urter eller soltørket tomat.

Gjenkjøp: Ja

Consuming_s

12 thoughts on “Focaccia fra Møllerens”

  1. Du kan òg ha på fetaost og oliven, i tilleg til salt, urter og soltørka tomater. Mmmm! Det synst i alle fall er aldeles nydeleg 🙂

  2. Er denne ny? Jeg mener jeg har laget denne i lang tid. Nå har imidlertid Rimi byttet ut denne varianten med den fra Regal. Den fungerer virkelig ikke.

    1. Neida, som du ser linker jeg til en tidligere variant nederst i innlegget og der er det bilde av den ordinære også. 🙂

  3. Denne er supergod:-) har bakt den mye før, men har ikke sett den i så mange butikker i det siste. Noen som vet hvilke kjeder som har denne?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.