Perleost fra Synnøve Finden

En liten post om pålegg i dag. Jeg har nå prøvd den nye osten Perle fra Synnøve. For et nydelig navn på en ost! Trillende og nett.

IMG_3611

Dette må jeg få kalle på grensen til komisk. Måtte glise litt for meg sjøl. Perle er altså en gulost, og den smaker kun gulost. Ikke noe mer. Men den har små hull som ser ut som rifter, og det skal visstnok gi oss en luftigere spiseopplevelse. Jada. Vi perforerer osten og kaller den ny. Leve humoren og oppfinnsomheten!
Ser dere luftehullene?

Perleost med rifter

Ikke misforstå meg. Jeg synes faktisk gulosten var veldig god, jeg. Fersk og fin, mild og rund. Ikke tørr. Den var heller ikke sterk om man la to skiver oppå hverandre. Smakte bare snill, hverdagslig gulost. Den der luftigheten kjente jeg visst ikke noe til. Hverken smak- eller konsistensmessig. Men osten var så godt at jeg tok tPerlero brødskiver på rappen. Og jeg hadde ikke behov for å legge paprika på. Men ærlig talt da. Jeg skjønner at det kan være strevsomt å komme på nye ideer til produktslipp flere ganger i året, og konkurransen er sikkert beintøff, men det skal da vel litt mer til enn ny perforering for å kalle gulosten en nyhet? Eller hur? Jeg hadde dessuten forventet rundere hull når den heter Perle. Ikke disse amøbelignende sprekkene. Og kanskje litt mer glans hadde vært på sin plass?

Perle fortjener skryt for emballasjen sin. Osteskivene var veldig lette å få ut grunnet den lille buen i boksen.

perle i praktisk boks

Tenker at man nesten nærmer seg grensen til å fornærme intelligensen til forbrukerne her. Er dette egentlig et stunt a la Keiserens nye klær? «Hi-hi, skal vi se hvor mange vi kan få til å kjøpe gulost med nye hull og ekstra luft?» Flott, dere lurte jo meg. Det kan til og med hende det blir gjenkjøp.

Perle fra Synnøve F

Jeg likte osten jeg, den er god. Helt sant. Men jeg kunne vel tenkt meg andre salgsargumenter.
Hva med dere? Har noen smakt?  Er det flere som tenker som meg? 😛

Gjenkjøp: Usikker

Consuming_s

12 thoughts on “Perleost fra Synnøve Finden”

 1. Det første jeg tenkte på når jeg leste om den, var at dette måtte jo nesten bli som gräddost, for den er jo litt «lettere» (i all annen betydning enn fettinnhold) og har små hull. Er ikke sikker på om jeg prøver den, for jeg spiser ganske lite ost, og skal jeg unne meg ost, så tar jeg gjerne Jarlsberg.:)

  1. Jeg hadde også trodd den var som gräddost, men som du sier er ikke denne så fet. 🙂 Og det kjennes på smaken også faktisk.

 2. Perleost fra Synnøve Finden til 140 kr kg er for drøyt. Da finner jeg heller meg en annen ost som er mye mer spennende på smak og til helt andre priser. Er glad i ost og spiser det vær dag men denne priser seg ut fra mitt hyllevalg. Sorry Synnøve Finden

 3. Ler meg ihjel!! Akkurat samme satt jeg her og tenkte.. dette er jo bare helt vanlig gulost. Merket ingenting til hverken hullene eller smak. Bare en reklamegimmick dette.

 4. Kunne tenke meg å kjøpe ett stykke Perleost. Det finnes vel ikke, for den har ikke gått i perfereringsmaskin 😉

 5. Perleosten er god den .MEN DET ER VELDI VANSKELIGT Å ÅPNET PAKKEN Å FÅ ET STYKKE OST Å LEGGE PÅ SKIVER DEN KLISTRE SEG JO SAMMEN KAN DERRE IKKE GJØRE NOGET MED DETTE SÅ EN PÅ OVER 70 med gigtfingere også kan nyte et godt stykke ostemat.

 6. KAN DERRE GJØRE NOGET SÅ DET GÅR AN FOR EN PÅ 70 OG MED GIGTFINGERE KAN FÅ ET STYKKE OST PÅ SKIVER DEN KLISTRE SEG JO SAMMEN I PAKKEN SÅ DET GÅR I STYKKER NÅR EN VILHA ET STYKKE OST

 7. Jeg har spist gulost så lenge jeg kan huske (er 86 år)Jeg smakte perleost første gang for 3 uker siden.
  Fleip eller fakta om disse hullene og smaken, men igår kjøpte jeg en ny ost. Jeg er ihverfall fornøyd med med den så her i huset blir det flere oster.

 8. Osten er veldig god, men umulig å få ut av pakningen. Den limer seg nærmest sammen så den blir helt umulig å få fra hverandre som skiver. Dere burde tenke på å legge noe mellom hver skive slik at vi slipper å bruke hele osten på to brødskiver.

 9. Kjøpte og prøvde perleosten i dag, og er helt enig med innlederen: En god, fyldig og mild gulost, eller kvitost som vi sier på våre kanter. Verken mer eller mindre. Prøv den som mellomlegg mellom to Korni flatbrød med smør – nam!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.