På besøk hos Nortura

Jeg pleier å være ganske tydelig på at denne bloggen ikke handler om meg. Den handler om nylanserte varer jeg smaker, prøver eller tester. Produktene skal være i fokus. Men innimellom gjør jeg små unntak. Og så lenge innleggene passer inn i konseptet mitt er det greit med en og annen avstikker. Og dette blir et slikt innlegg.
Jeg var nemlig så heldig å motta en invitasjon her forelden. En invitasjon til bloggtreff i sommerlige omgivelser en februarkveld. Ved hovedkontoret til Nortura. Og hvorfor? Jo, for en sniktitt på vårens nyheter fra Gilde og Prior. Fantastisk! Man kan jo ikke si nei takk til noe sånt! Kunne det passet bedre til konseptet mitt? Neppe. 😀

Sammen med en gruppe andre bloggere fikk jeg altså først litt generell informasjon om Nortura. Så var det mer spesifikk informasjon fra produktansvarlige fra henholdsvis Prior og Gilde. Veldig moro å høre om utvikling og trender og hva de satser på fremover. I lanseringsvinduet i mai kommer de begge med en rekke helt nye produkter, og i tillegg har noen av de gamle favorittene fått en make over og dukker opp i ny drakt. Veldig spennende.

Etter informasjonen var det spisetid. Flinke kokker vandret inn på rekke og rad, og vi var så heldige å få smake på noen av vårens nevnte nyheter. Og jeg skal love at det var mye godt!

Gilde hamburgere

Gilde pølser

Supergrill med knekk og Groovy Chicken and Pork Chimichurri er to av nyhetene som kommer fra Gilde. Sistnevnte pølse kombinerer 50/50 kylling- og svinekjøtt, og er det første Gildeproduktet noensinne der de bruker fjærkre. Pølsene er som man skjønner av navnet krydret med Chimichurry, som hovedsakelig består av persille, oregano, hvitløk og chili. Den var knallgod!

Gilde kjøtt

Prior godsaker

Prior hadde også utrolig mye godt. Her kommer det blant annet både lårbiff av kalkun, ferdiggrillet lårmix av kylling og en Rå-serie, med de saftigste stykningsdelene på kyllingen. Bare følg med. Det kommer egne, mer spesifikke innlegg om produktene etter hvert.

Her er min smakstallerken nummer en…

Gilde og Prior på min smakstallerken

Etter måltidet fikk vi være med inn i kjøkkenet Nortura har for produktutvikling. Her fikk vi blant annet vite mye mer om kjøttet til Gilde og de ulike prosessene deres. Jeg fikk prøve å kverne kjøtt (!) og så var det burger time. De som ønsket kunne lage sine egne hamburgere, selvfølgelig fra bunnen av, og jeg var faktisk så heldig at utrolig dyktige og kunnskapsrike Steve som jobber der laget en helt egen hamburger til meg. 😀

Klar til steking:

Burgeren min klar til steking

Mmm, ost hører med:

Burgeren min nesten klar

Deilig tilbehør:

Benk med tilbehør

Brødet er klart:

Burgerbrød og tilbehør

Og her er altså resultatet. Og ja, det smakte like godt som det ser ut! 😛 Takk igjen til Steve!

 Burgeren min er klar til spising

Da vi skulle gå var vi alle så heldig å få med oss noen vareprøver. For disse rosa toppbloggerne, som hyppig blir invitert på happenings, lanseringer og premierer, er det sikkert dagligdags å motta ulike goodiebags. De kan uanfektet slenge det velfriserte håret bakover og rusle videre. Men for en dagligvareblogger som meg var dette riktig så gjevt. Tenk, en hvit kjølebag med produktnyheter fra både Gilde og Prior! Som ikke kommer i butikk før i mai! Jeg smilte fra øre til øre.

 Priorkjølegoodiebag lukket

Priorkjølegoodiebag

Dette synes jeg var en utrolig god ide. Tusen millioner takk til Nortura for fantastisk flott initiativ og en super kveld. Og ikke minst takk for maten og kjølebagen!
Og folkens, dere kan glede dere til sommerproduktene kommer i butikk. Egne innlegg hvor jeg presenterer dem grundigere kommer etter hvert. 🙂

Consuming_s

PS:  Her kan dere lese Karine sitt innlegg om bloggtreffet: http://www.kitchnqueen.com/#!/2014/02/matbloggstreff-hos-nortura.html
Jammen meg dukket jeg visst opp på et bilde der også. 🙂

18 thoughts on “På besøk hos Nortura”

 1. Woah, det der så rålekkert ut..
  Menneh, jeg har et spørsmål til deg Consuming. Jeg er også en person som liker å tester ut nyheter og sånt, men jeg vet ikke helt hvordan jeg skal komme i kontakt med de som produsere varene. Har du noe tips til meg?

  1. Hei du. Jeg har bare vært veldig heldig og blitt kontaktet av produsentene som har sett bloggen min. Jeg har aldri noen gang spurt om å få noe tilsendt eller sponset. (Er alt for beskjeden av natur til å gjøre sånt.) De store selskapene får sikkert også tusenvis av henvendelser om sponsing, så da gjetter jeg at man fort drukner i mengden av henvendelser.
   Har du blogg? I så fall kan jeg ikke tipse om annet enn å jobbe den oppover og være tålmodig. Jeg har holdt på i snart 4 år, og det er første gang jeg er med på noe slikt. 🙂 Lykke til.

 2. Regner med du fortsatt kommer til å «slakte» mange av produktene fra slakteriene? 😀 Ser ut til at det er mindre marinade enn før, og bedre burgere høres bra ut.

  1. Ha ha, jeg skal fortsette å slakte der jeg finner det på sin plass. Vær trygg. Og skryte der jeg er oppriktig begeistret. 🙂 Veldig mye godt å smake, og selvfølgelig var det et pluss at alt var perfekt stekt.

 3. Dette fortjener du etter all jobbing med bloggen 🙂 Masde flotte bilder du har tatt også. Gleder meg til å høre om all den gode simmermaten 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.