Nybakt hos Narvesen II

Okay. Har man sagt A må man si B. Jeg har derfor testet de nye bakervarene fra Narvesen som jeg tipset om forleden dag. De så jo relativt fristende ut på reklameplakatene!
Kjøpte like godt de 3 variantene de hadde jeg; 2 sorter kanelbolle og en sjokoladecroissant. Veldig spent på konsistens og smak naturligvis.

Bakervarer i smågodtpose

For det første må jeg si at jeg ble litt snurt da den åpenbart nyansatte tenåringen bak disken urutinert stappet alle tre enheter nedi en alt for liten smågodtpose. Hallo? Skvis bollene mest mulig a du. Tålmodigheten min ble testet ytterligere da han slet med å slå inn 3 x 10 kr på kassen. Men jeg ventet selvsagt høflig med en svært forståelsesfull mine, -det er lov å være ny i jobben. 🙂

Smågodtpose fra Narvesen

Leste at bakerinæringen ikke følte seg truer av Narvesens utspill.
-Tenkte det skulle bli artig å se om de har grunn til  å skjelve i buksene eller ikke.

Bakervarer fra Narvesen

Først smakte jeg på croissanten. Var i utgangspunktet litt skuffet over at de har valgt å selge sjokoladecroissanter fremfor ordinære, da jeg vanligvis synes sjokoladecroissanter blir for søte og voldsomme. Men greit nok. Den må tas for det den er.

sjokoladecroissant

Selve bakverket var greit. Smaken var klassisk, men manglet den lille x-faktoren som hadde fått den til å skille seg ut. Den nådde med andre ord ikke helt opp til BIT-nivå. Kanskje det ikke var intensjonen heller? Den var sprø og fin i skorpen og smørdeigen var akkurat passe bløt og saftig. Dessverre dominerte den Nutellalignende massen i midten for mye, og denne nøtteaktige smaken som man kjenner bak i ganen når man puster ut gjennom nesa, sørget for at det ikke fristet å spise opp alt. Men greit nok, denne er absolutt godkjent Så dere som liker sjokoladecroissanter kan trygt kjøpe denne. Jeg foretrekker heller evt. en  pain au chocolat hvis jeg ikke skal ha den ordinære croissanten. Mulig de har varianten uten sjokolade ved andre filialer?

Så var det kanelbollene som sto for tur. Jeg smakte først den uten form. Lekker den. Visuelt minnet den litt om en brioche.

kanelbolle uten form

Smaken av kanel var tydelig og ganske skarp med en gang. Kanelen var ikke bare strødd på i de hardt rullede svingene, men inngår i et slags småseigt, men ganske godt kanelfyll. Selve bollen, altså det av deig, var dessverre litt trist. Den ble for tørr og kjedelig, og jeg gjetter at eksemplaret hadde stått framme i glassdisken ganske så mange timer. Hadde håpet at den var mjukere siden Narvesen faktisk har lovet ferske og nystekte bakervarer i hele åpningstiden. Denne faller utenfor det jeg kategoriserer som nybakt. Ser man bort fra konsistensen var bollen helt grei, dog nokså anonym smaksmessig.

Skillingsbollen i muffinsform ga meg assosiasjoner til disse frosne kanelbollene i pose fra Findus. Denne var bare litt større.

Kanelbolle i muffinsform

Jeg tør påstå at smaken på denne var identisk med den forrige bollen. Altså god, men ikke særlig spesiell. Den var imidlertid litt saftigere i konsistensen, kanskje fordi den hadde stått i form? Den ga meg ikke lyst til å juble av begeistring, til det var også denne for tørr, men jeg fikk et bedre inntrykk av hvordan de kanskje er ment å kjennes?

Skal definitivt ikke totalslakte kanelbollene hos Narvesen. Det er nemlig godt mulig jeg bare hadde uflaks i dag. Utelukker ikke at de er nydelige og saftige når de tas rykende varme fra bakebrettet og legges forsiktig i en egnet pose tidlige en morgen. Og nytes sammen med en kaffe i pappbeger. Men jeg er litt skuffa. Skal innrømme det. Hadde faktisk bittelitt høyere forventninger. Hvorfor? Jo fordi jeg var stamkunde hos en utvalgt Narvesen i Oslo sentrum i veldig mange år, og vet at de kan selge helt fortreffelig gjærbakst. Det gjelder bare å ha flaks med timingen når man skal kjøpe.

Kanskje jeg skal gi dem en sjanse til en vakker dag? Kanskje jeg bør velge en Narvesen som har større omsetning på bakervarer? Det krever jo litt volum i omsetningen hvis det skal være lønnsomt å ha nystekte boller klare hele tiden… 🙂

Fortell meg veldig gjerne dersom dere har gjort dere andre erfaringer enn mine.
Og tror dere dette er noe som kommer til å vare? Eller går de snart tilbake til bare boller med rosiner eller sjokolade?

Gjenkjøp: Fortsatt veldig usikker

Consuming_s

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.