Grandiosa Helmax Skinke & Salami

Tidligere denne uken smakte vi “verdensnyheten” Grandiosa Helmax!

Grandiosa Helmax

Her har vi altså nok en Grandiosa-variant og denne gangen med en ny vri. Stabburet har nemlig laget en supersprø bunn med innebygget ost. Dermed har pizzaen altså ost på begge sider! En liten innovasjon der. Tror ikke jeg har hørt om det fra andre pizzaprodusenter før. Liker når noen finne på noe nytt og eget. Tommel opp.
Slik ser den ut på undersiden i frossen tilstand:

Grandiosa Helmax på undersiden

Ikke så lett å se osten i bunnen gjennom plastikken her på bildet kanskje, men hvis jeg hadde tatt av plasten for å ta bilde er jeg redd mye av fyllet hadde falt av når jeg snudde pizzaen opp ned. Puh, for en lang setning.
Klar for steking:

Grandiosa Helmax før steking

Og slik ser den ut ferdig stekt:

Grandiosa Helmax nystekt

Jeg liker fyllkombinasjonen Stabburet har valgt denne gangen. Salami på pizzza er egentlig lite brukt, og muligens noe undervurdert her til lands? Jeg synes det er ordentlig godt. Bedre enn pepperoni. Husker jeg spiste det for første gang i Tyskland da jeg var liten. Nærmere bestemt i ei lita pizzasjappe på Sofienhof. Den ligger der enda. Sjappa altså. Den gjorde i hvertfall det da jeg var i Kiel i høst. Hmm, en liten digresjon der. I tillegg til salami er pizzaen toppet med skinke og chili. Det er mye skinke, i store gode biter, og chilien er søt.

Grandiosa Helmax med skinke og salami

Pizzaen smaker mer, og er litt sterkere enn klassisk Grandiosa. Skinken var saftig og salamien som ble litt sprø i kantene etter steking var veldig god. Faktisk henimot perfekt. Skulle ønske det var enda flere skiver av den. Sausen var jeg derimot mindre begeistret for. Den var litt ketchupaktig, for vassen og sølete, og minnet meg veldig om “de andre” Grandiosaene. Altså ikke originalen, men etterkommerne. Den dro dessverre helhetsinntrykket noe ned.
Den revolusjonerende osten på undersiden kjente vi mest ut mot skorpen. Og det var godt! Det kunne gjerne vært litt mer av den for å få frem smaken tydeligere. Hadde jeg ikke visst om at den skulle være der, kunne jeg nok tenkt at her er det bare sølt litt ost på plata før steking.

Grandiosa Helmax på undersiden når den er stekt

For de minste smakerne i husstanden, -som synes frossenpizza er veldig stas (siden de ikke får det servert særlig ofte) ble nok forskjellen mellom forventing og opplevelse litt for stor. Det var artig med osten på undersiden, men totalsmaken ble faktisk litt sterk for dem. Jeg var sånn passe fornøyd, men liker nok vanlig Grandis bedre. Må innrømme det. Hadde vært interessant å høre hva tenåringer synes? Noen med tenåringer i hus som har prøvd? Eller er det noen tenåringer som leser denne bloggen? Tviler litt på det. 😉

Selv om salamien var veldig god, blir det trolig ikke gjenkjøp av denne for oss. Hadde ostebunnen vært mer fremtredende så kanskje? Er faktisk veldig spent på om den slår an eller ikke, ser jo at det satses. Har observert variert profilering allerede, både bannerannonser på nett, skilt i butikkene og reklamefilm på TV. Jaja, time will show.

Er det flere som har smakt eller skal smake? Hva synes dere i så fall? Helmax? 😀

Gjenkjøp: Nei

Consuming_s

25 thoughts on “Grandiosa Helmax Skinke & Salami”

  1. Jeg kommer ikke til å prøve den med mindre jeg får det servert hos noen. Jeg spiser aldri pizza, i allefall ikke frossenpizza, og hjemmelaget pizza blir det bare et par-tre-fire ganger i året (som regel servert borte hos noen). Jeg bruker heller “kaloribudsjettet” mitt på mye annen god mat.:) Eller til å kose meg med noe godis som jeg får mer glede ut av.;) En mager og næringsrik middag = kan unne meg litt god dessert.;)

  2. Hei! Jeg ville bare si at du har i allefall én ungdom som leser bloggen din (jente, 18 år) 🙂 Jeg har ikke selv smakt pizzaen (enda), men jeg har hørt fra noen jevnaldrende at de likte den skikkelig godt! Om de likte den bedre enn vanlig Grandiosa, vet jeg ikke..

  3. Kommer nok ikke til å kjøpe denne, helt sinnsyk pris!

    Den er på størrelse med vanlig Grandis og koster 80 kr på Kiwi!!

  4. Jeg er tenåring og har lest bloggen din i ca. et års tid (og jeg kommer fortsatt til å lese den…).
    Kommer ikke til å smake denne, da jeg er vegetarianer.
    Stå på videre – ditt engasjement smitter! 😉

  5. Så mye nytt du har testet ut i det siste! Selv om mine to eldste er aller mest glad i hjemmelaget pizza, blir de aldri lei seg de få gangene vi har frossenpizza! 😉 Har ikke testet ut denne nye fra Grandiosa, men det kan hende vi gjør.

    Ønsker deg en fin uke! 🙂

  6. Jeg er vel strengt tatt ikke akkurat tenåring lengre, men jeg føler meg i grunn som en – og likte den med Pepperbiff på overraskende godt. Jeg tror jeg stekte den litt for lite (var innmari sulten!), så den hadde nok blitt enda bedre og sprøere med litt lengre steketid, men jeg likte veldig godt osten i skorpen og bunnen. Jeg visste dog ikke om den ekstra osten (det var bror som rasket med seg pizzaesken), så det er mulig jeg hadde blitt mindre fornøyd hadde forventingene vært høye – men jeg likte den altså godt! Litt dyr, og på hybelen får jeg ikke plass til den i ovnen, men jeg er temmelig sikker på at det blir gjenkjøp en gang i blant – men den vinner ikke over den originale 🙂

    1. Interessant. Jeg har den med pepperbiff liggende, så blir spennende å smake den også da. Nei, enig. Ingen slår originalen!

  7. Vi holdt på å kjøpe denne forrige dagen. Men for 70 kroner, så slenger jeg heller på litt til og får en nydelig pizza fra Pizza Bua.

  8. For meg ble denne pizzaen en enorm skuffelse. Jeg synes sausen var skikkelig vassen og smakløs – og det ødela hele smaksopplevelsen for meg. Er enig i at salamien og skinka var god, da. Men, at de røde bitene var chilli skjønte jeg forsåvidt ikke før jeg leste artikkelen din.. jeg trodde det var paprika jeg :p Kjøper nok vanlig grandiosa fremfor denne neste gang jeg skal ha frossenpizza..

  9. Har hatt Helmax med pepperbiff til middag i dag og den skuffet.
    Bare noe få biff biter og smakløs saus..eneste positive var osten under.
    Tar heller en vanlig grandis neste gang 😉

  10. Toppingen var en skuffelse på pepperiff versjonen, men bunnen var fantastisk god. De burde justere tomatsausen, mere ost under og kjøttdeig og paprika på toppen så hadde de hatt en vinner. får kanskje sende de en epost

  11. Jeg er ei 17år gammel jente som bor på hybel. Helt siden jeg fant bloggen din igår har jeg bare lest og lest, er nå på side 14 :p Jeg synes den var veldig god, men kjøper den ikke selv. Den er alt for dyr for min økonomi, men hvis jeg hadde råd ville jeg ha kjøpt mye av denne, ja! 🙂

    1. Hei hei, så hyggelig å høre fra deg. Artig at du har funnet bloggen min og har lest så mye. 🙂
      Nei, det er ikke det rimeligste valget nei, og blir særlig ikke noe selvfølgelig alternativ når den vanlige Grandiosaen stadig er på tilbud…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.