Kokkeklar Blomkålsuppe fra Stabburet

I dag var jeg så heldig å motta årets nyheter fra Stabburet. Tusen, tusen takk! Og så fantastisk blid og hyggelig Stabburetmann som leverte dem til meg!
Selvfølgelig ble jeg ivrig etter å smake, og første produkt ut er altså deres Kokkeklar Blomkålsuppe.
Denne hadde vi til middag i dag.

Kokkeklar blomkålsuppe fra Stabburet

Dere har kanskje lest mine tidligere innlegg om serien (linker nederst i innlegget), og vet at jeg i utgangspunktet er både begeistret og positivt innstilt. Allikevel blir man jo stadig mer kresen, og det skal litt til å overbevise igjen og igjen.

Konseptet og fremgangsmåten her er den samme som ved de tidligere omtalte produktene. Ingrediensene til suppen er altså adskilt. Pakningen inneholder frosne små suppeblokker i den ene delen, og blomkålbuketter i den andre. Jeg likte forresten den håpefulle grønnfargen på emballasjen. Minnet meg om vår!

kokkeklar blomkålsuppe

Suppen var utrolig rask å lage. Man koker opp melk og tilsetter suppeblokkene. Ble litt skeptisk da jeg åpnet delen med suppeblokker faktisk, siden det luktet litt emment. Akkurat i dag som jeg var så oversulten etter jobb passet det nemlig dårlig med en grå suppefiasko til middag. Heldigvis ble det ikke det. Lukten var vel bare kald blomkålsuppe, og jeg har en ekstremt sensitiv og velutviklet luktesans.

Blomkålsuppe i terninger fra Stabburet

Når terningene er smeltet og blandingen koker, tømmes blomkålbukettene oppi. Og voila; 2 minutter etterpå er middagen klar. Fantastisk!

Jeg likte denne suppen. Den smakte bedre enn forventet. Er øyeblikk under tilberedingsprosessen tenkte jeg at det umulig kan være marked for en slik form for blomkålsuppe, siden pulvervarianten til Toro er så god. Der tok jeg feil gitt.

Kokkeklar blomkålsuppe ferdig

Den smakte faktisk hjemmlaget i den grad man kan si det om ei masseprodusert suppe. Det var liksom så mye og fyldig smak, noe som antagelig kommer av at den er laget med både fløte og creme fraiche sammen med blomkålen. Og selv om konsistensen var kremet var den ikke så tykk at den ble kvalmende når glovarmen begynte å avta. Blomkålbukettene var også smakfulle, krispe og faste, og langt fra noen vasne, slappe daffinger. Veldig bra. Jentene mine, særlig den ene ble også superbegeistret, og vi 3 klarte fint å spise opp hele kjelen.

Bakpå pakningen tipset kokken om at man kunne drysse litt sprøstekt bacon over suppen rett før servering. Vi tok ham på ordet. Jeg handler alltid inn baconterninger når jeg er på harrytur, så jeg stekte opp en pakke slik at vi kunne strø på litt på toppen. Sammen med grove baguetter (som jeg i farten glemte å ta bilde av) ble det et helt nydelig måltid.

Blomkålsuppe med Bacon

Jepp, denne gir jeg tommel opp. I følge produsenten tar den ekstra godt vare på smak og næringsstoffer siden den er frossen, og trenger dermed ingen konserveringsmidler. Fint det. Om jeg skal sette fingeren på noe må det være at den smakte ganske salt, også før jeg tilsatte bacon, og så kunne jeg ønsket meg 8-10 blomkålbuketter til. Men for alle oss som uten skam innrømmer at vi ikke har kapasitet til å lage alle suppene våre fra bunnen i en hektisk hverdag er dette absolutt et verdig alternativ.

Suppen kommer i butikk i uke 8, er det flere som skal smake? 🙂

Gjenkjøp: Ja

Consuming_s

Her er andre Kokkeklare produkter jeg har skrevet om:

Kokkeklar Dessertpai med blåbær fra Stabburet – favoritten!

Kokkeklar Dessertpai med eple og kanel fra Stabburet

Kokkeklar Middagspai fra Stabburet

Kokkeklar skogsoppsuppe fra Stabburet

 

9 thoughts on “Kokkeklar Blomkålsuppe fra Stabburet”

  1. Ja! Definitivt! Jeg elsker blomkålsuppe, og har med en stavmikser på vei i posten en rekke ambisjoner om å bli flink til å lage supper selv, men denne skal definitivt testes likevel 🙂

  2. Ser bra ut! Men vet du hva prisen er? Fiskesuppen og thaisuppen er kjempe gode, men har en litt stiv pris synes jeg.. (Skjønner jo at de har fisk/kylling og det er dyrere) Håper denne har en litt annen pris!

  3. Må jo nesten smake etter et sånt innlegg! 🙂 Du er så heldig som får alt sånt tilsendt, så slipper du liksom å gå glipp av noe også! 🙂

    1. Ja er veldig heldig! Er ikke alt jeg får tilsendt, må fortsatt snuse opp litt selv. Men får en god del og det er fantastisk moro!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.