Bilder

Skal jeg begynne å merke bildene mine sånn??

Smørbukksjokoladen
Hadde egentlig skrevet en lang tekst her, men klippet den bort.
Jeg antar at dere skjønner hvorfor jeg spør?
Hva mener dere?

Consuming_s

14 thoughts on “Bilder”

 1. Noen som har kopiert innlegget? Å bruke bildet av noe man kan kjøpe i butikken er vel ikke noe vits? Kan jo bare ta er bilde selv?

  1. Det er no så innmari til stjeling og deling uten å linke. Og det har pågått lenge! Begynner å bli nok! Dårlig gjort!!

 2. Merk bildene med «vannmerke» istedet, åå samme måte, da syns fortsatt produktet men liten vits å stjele bldet. Har du sagt fra til vedkommende?

  1. Det er ikke bare en som stjeler dessverre… Ja, har sagt i fra noen ganger, men har ikke tid til å være detektiv på nett hele tiden heller…

 3. Hva med å sette teksten der, men ha den transparent?
  Veldig hyggelig at du er tilbake etter jul 🙂
  Veldig spent på kommende nyheter!

  1. Ja, må nok begynne med noe sånt. Er mange som burde lese seg opp på netiquette der ute. Ja, veldig spennende å se hva som dukker opp de kommende ukene. Hyggelig at du følger med! 🙂

 4. Vannmerking av bilder er nok en god idé.

  Btw, jeg har sendt deg bilder av noen av Tine sine kommende nyheter på Instagram.

 5. Er problemet hotlinking (at de bruker bilder som ligger på din server) eller er problemet at de kopierer bildene og legger dem på egne servere?

  Er det hotlinking som er problemet, så er det enkelt å løse problemet uten at det går ut over bildene. (Se f.eks http://www.wpexplorer.com/prevent-image-hotlinking-wordpress/ på hvordan det gjøre). Jeg har gjort det med min egen side fordi det var en del eBay selgere som hotlinket mine bilder til sine auksjoner. Jeg endret det slik at de i stedet fikk opp meget stygge bilder på auksjonene sine. Ble fort slutt på at de hotlinket bilder da.

  Er problemet at de kopierer bildene, så tenk litt over om det egentlig gjør noe. De fleste produktbildene her er ikke veldig spesielle og er enkle å reprodusere. Ja det kan være irriterende at noen ikke gidder ta egne bilder, men personlig fant jeg ut at bildene mine ikke var så spesielle at jeg gadd bry meg med å legge på vannmerke. For min del holdt det å bare ha EXIF info i filene. Da slipper leserne irriterende vannmerker i hvert fall. Spørsmålet da er hvor mye det irriterer deg.

 6. Utrolig at folk faktisk kopierer bilder og tekst, og i allefall produktbilder og produktomtale. Merk bildene godt, gjerne litt overdrevent bare for å statuere et poeng;)

  1. Ja blir nok nødt til det. I utgangspunktet ønsket jeg ikke å merke bildene mine i det hele tatt, men måtte begynne med det i fjor nettopp grunnet ovennevnte. Da var det til og med en nokså stor nettside som så sitt snitt til å bruke et av mine sjokoladebilder uten å oppgi kilde eller linke. Fikk dog kjapt en beklagelse fra redaktøren og bildet ble fjernet umiddelbart da jeg tok kontakt og påpekte dette.
   Burde være unødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.