Pynteglasur fra Dr. Oetker

Stille her på bloggen en stund nå folkens, antar at det er flere enn meg som har det travelt i desember?
-Men selvfølgelig har vi smakt og prøvd produkter innimellom alt programmet.
Disse tubene med glasur fra Dr. Oetker kjøpe vi faktisk inn for lenge, lenge siden, og jeg vet at mange av dere også har brukt dem nå i forbindelse med årets pepperkakepynting. Tenkte allikevel å kjapt formidle hvordan vi syntes de fungerte.

Pynteglasur

I utgangspunktet syntes jeg dette var en brilliant idé. Og spørsmålet om hvorfor ingen andre har tenkt på å lansere et slikt produkt tidligere meldte seg umiddelbart da jeg observere stativet med tuber på Rema. Det er åpenbart et mye dyrere alternativ enn melis ispedd konditorfarge, men hos småstressede nordmenn i førjulskaoset sitter antagelig pengene noe løsere enn vanlig, og vi kjøper oss hverdagsforenkling der vi kan.

Jeg er ikke tilhenger av å bake alt ferdig i lang tid før jul. Å gumle usunne julekaker fra midten av november og ut desember er helt uaktuelt hjemme hos oss. Men nå begynner kakeboksene å fylles opp og dermed har vi også fått testet disse tubene med kulørt lettvinthet.

tube med glasur

åpen tube med glasur

Smaken her er det ikke noe å si på. Den er søt og god uten noe kunstig bismak. Det smaker og ser ut som melis, men konsistensen er litt mer fyldig og kompakt. Det ser man om man spruter tubeglasur og ordinær melis ved siden av hverandre. Melisen er da en anelse mer transparent, selv om den isolert ser hvit og helt lik ut.

harde tuber

Men emballasjen må Dr.Oetker gjøre noe med. Her er det stort forbedringspotensiale! Disse tubene er jo alt for harde å bruke. Alle de tre små pynterne her var enige i det. Man må klemme ganske hardt for å få ut glasur, og med tanke på at det er mange barn, også ganske små, som pynter kaker til jul, burde tubene være mye lettere å bruke. Mjukere og mer fleksible. De burde også hatt smalere tupp slik at man kunne få til mer presis pynting. Glasuren flyter nemlig litt utover etter at den er sprøytet ut og det er derfor vanskelig for ivrige små fingre å få det så nøyaktig som de egentlig ønsker. Så sett i gang dere produktutviklere i emballasjeavdelingen til Dr. Oetker.

Ellers synes jeg det er artig at Dr.Oetker har så mye lekker kakepynt. Stas å kunne bruke mer enn bare melis og klassisk NonStop.

pepperkaker

Dersom tubene blir bedre før neste års pepperkaker skal pyntes kan det godt hende jeg kjøper dem igjen. Hvis ikke holder jeg meg til ordinær melis med farge fra Cakas.

Hva synes dere da? Enige i at tuben var for tung i bruk?

Gjenkjøp: Betinger bedre tuber

Consuming

5 thoughts on “Pynteglasur fra Dr. Oetker”

  1. Helt enig med deg – disse er steinharde og vanskelige for barnehender å håndtere!

    Vi kjøpte disse til pepperkakehus-pynting for ett eller to år siden, men det har ikke blitt gjenkjøp.
    Som du skriver er det vanskelig å presse ut glasuren, samtidig som at når man faktisk får den ut er den veldig flytende og ikke akkurat enkel å dandere slik man vil.

    Er helt enig i at det er et fint konsept nå i førjulsstresset, men at bedre emballasje må til dersom disse skal fungere optimalt!

  2. De er harde, men vi voksne klarer å håntere dem så jeg bruker de til pepperkakepynting. Jeg tar på melis, mens barna tar på pynt, fungerer utmerket:)

  3. Finner ikke lengre disse tubene med melisglasur i butikkene.Det må da finnes flere farger enn bare rød og grønn. De var veldig flotte å bruke,når man dekorerte på marsipankaker. Før fant man både rosa ,hvit,brun,etc. Dr. oetker ,norge henvendte meg til meny nettbutikk,som bare har rød og grønn farge i sitt utvalg.Ikke mye hjelp å få fra hovedleverandøren av produktene heller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.