Truly Thai Red Curry cooking sauce

Jeg har vært så heldig å få tilsendt denne posen med Truly Thai Red Curry. Siden jeg ikke er spesielt begeistret eller erfaren innen asiatisk mat, og fort havner på gyngende grunn hva slike smaker angår, har jeg måttet få litt bistand fra Ida til dette innlegget. Her ser dere posen:

curry  pose

Synes dessverre designet var litt simpelt. Gammeldags, men ikke på den kule retromåten.
-Men jeg kunne fint sett den for meg i ei av hyllene i en innvandrerbutikk. Der hadde den passet rett inn. Så skjønner tanken bak designet selv om jeg ikke likte det. Og praktisk og lettvind var den.
Posen inneholder altså en ganske klassisk thai-saus med kokosmelk og ulike krydder. Det luktet godt og frisk og ganske «vanlig» for sånne sauser. Fargen var fresh svak rosa /orange. Jeg glemte å ta bilde nedi posen, så det ble nedi kjelen isteden i dårlig lys.

curry  i kjelen

På posen står det at man kan bruke svin eller kylling; vi valgte kylling. I tillegg hadde vi stekt champignon, sukkererter, paprika og minimais. Jeg er ikke så glad i minimais, men de små elsker det så da blir det med titt og ofte likevel. Det står på posen at man skal ha oppi rått kjøtt og så bare koke det i sausen. Siden jeg allerede hadde steikepanna varm etter å ha stekt sopp, freste jeg kyllingbitene kjapt i panna før jeg puttet dem oppi, men det hadde ikke vært nødvendig. Kylling og grønnsaker putret i sausen i 5 minutter og det var sånn sett en veldig enkel rett å lage med lite oppvask. Hadde jeg ikke stekt sopp hadde jeg sluppet steikepanna også, men pytt pytt.

curry  i skål 2

Vi kokte ris ved siden av og det er jo heller ikke så komplisert.
Jeg ble litt usikker når jeg skulle dekke på om vi skulle ha flate eller dype tallerkener fordi sausen var veldig tynn. Siden vi skulle ha ris til ble det rart å ha vanlige suppetallerkener, og på flate ville all sausen bare renne vekk. Vi gikk for noen halvdype pastatallerkener som fungerte bra.

curry 1 med ris

Sausen var absolutt god. Kokosmelksmaken var tydelig, karrismaken ikke så framtredene.
Det står at den skal være medium sterk, men den var mer mild enn medium vil jeg si. Også etter norske standarder. Jeg vil nesten si den var i mildeste laget og smaken var egentlig litt svak. Akkurat som jeg savnet litt tydeligere smak av de ulike krydderne som er i. Den var litt vanskelig å beskrive, for den skiller seg ikke ut fra andre thai red curryer jeg har spist. Den var god, men kanskje litt tannløs. De små fikk litt rømme oppi og synes det var kjempegodt, de plukket riktignok ut minimaisen først.

curry 3

Det står på pakken at det er 2-3 porsjoner. Vi var 5  (2 store og 3 små), og det holdt fint. Man kan jo bare tilsette mer kjøtt og grønnsaker om man er flere til bords. Det var nok saus. Dessuten er de små veldig glade i ris så det gikk egentlig like mye av det.

Om jeg er ute etter en slik type saus kjøper jeg gjerne denne igjen. Allikevel var det ikke en sånn wow, denne må vi kjøpe mer av-følelse. Vil si godkjent, og vi spiste opp alt. 🙂 Noen som har smakt og er enige?

Gjenkjøp: Kanskje

Consuming

6 thoughts on “Truly Thai Red Curry cooking sauce”

  1. Æsj, når du sa den var mild og litt smakløs ble jeg skuffet. Jeg ELSKER thai curry. Rød, gul, grønn, bring it on!
    Men jeg kjøper currypaste og tar det derfra. Såre enkelt, og så sterkt som jeg vil.

    1. Ja, da kan du jo få det ordentlig sterkt. Jeg synes currypaste er fint på marinere kylling i. Blir en fin twist på kyllingsalaten av det 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.