Tom Kha Gai Suppe fra Toro

En kjapp liten suppepost til dere folkens, i Toros Thai-serie finner vi nemlig Tom Kha Gai. Den kom tidligere i høst.

Suppepose thai fra Toro

Toro selv beskriver den på følgende måte: «En frisk thailandsk suppe med smak av kokosnøtt, galangal, lime og koriander. Du vil kjenne igjen den gode smaken av det thailandske kjøkken

Som noen muligens merket seg via Red Curry-posten på søndag, er jeg ikke den som er mest begeistret for thaimat her i landet. Har derfor fått litt bistand fra Erlend til dette innlegget.

Dersom man har spist denne suppen flere ganger på thai-restaurant og liker den godt, er det klart man blir litt spent på hva Toro har fått til her. Har de truffet smaken?
På posen ble det foreslått å tilsette kylling, sukkerert og paprika. Her er det jo selvfølgelig bare å prøve seg frem med forskjellige typer grønnsaker, men denne gangen bestemte vi oss for å være tro mot posen.

kyllingbiter

grønnsaker til suppe

Resultatet så slettes ikke verst ut og var overraskende smakfullt, mente eksperten. Den var ikke helt på høyde med det man får servert på Thai-restauranter, men god til å være en posesuppe. Jeg tror den kunne blitt løftet enda et hakk ved å tilsette litt ekstra sitrongress i tillegg til det som allerede er i posen. Savnet litt den syrlige smaken det gir.

Tom kha gai suppe

Er det flere erfarne thaimatspisere blant dere som har smakt og vil fortelle hva dere synes?

Gjenkjøp: Skal faktisk ikke se bort i fra det

Consuming

 

bloglovin

4 thoughts on “Tom Kha Gai Suppe fra Toro”

  1. Denne har jeg smakt… Og jeg var absolutt ikke positivt overrasket. Jeg så nyheten i butikken og tenkte «jammen, denne må man da prøve?». Man kan jo aldri ha for mange varianter suppe i skapet.

    Da jeg åpnet posen ble jeg virkelig skuffet. Det luktet uappetittelig, og jeg tenke «øøøh, dette må jeg spise?». Vel, kokte suppen, og ble ikke mer begeistret av den grunn. Jeg syntes smaken var horribel, rett og slett. Jeg fikk en umiddelbar brekningsfølelse, og jeg klarte meg med to spiseskjeer. Resten ble lagt i boks i kjøleskapet, og dessverre kastet noen dager senere. Uff, for en suppe.

    Den andre med red curry er forsåvidt heller ikke bedre.. Og jeg er veldig glad i thai, bare så det er sagt. 🙁

  2. Hva har skjedd med Tom Kha Gai suppen, kan ikke finne den i en eneste butikk i Fana i Bergen.
    Har prøvd Kiwi, Meny, Coop og Rema uten resultat:-( er den tatt av markedet? Det vill i så fall være krise…. Hjelp.. Den er bare kjempe god..:-)))))
    Trenger litt informasjon .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.