Potetklubb fra Stangeland Mølle

Her i huset er vi veldig glade i potetklubb til middag. Eller komler som noen også kaller det. Og i alle år har jeg brukt pakkene fra Toro og har vært veldig fornøyd med dem. Måtte allikevel teste varianten fra Stangeland Mølle da jeg oppdaget den tidligere i høst. Spennende med en konkurrent.

Potetklubbpakke

Bommert nummer en var at jeg ikke hadde sjekket tilberedningstiden på forhånd. Og da jeg skulle sette i gang, sliten og sulten etter arbeidsdagen, oppdaget jeg til min store skrekk at koketiden var en time. Hallo! Koketid på en time en vanlig ukedag. Argh. Det er jo alt for lenge!

Raspeballer på baksiden

Irritasjonsmoment nummer to var oppskriften på baksiden av pakken. Her var det nemlig ikke slik at man trengte å bruke hele pakken med en gang, man kan velge å spare litt til en annen dag. Ikke noe galt i det, helt OK, men når det står  at man skal bruke 6-7 dl vann til 0,5 kg raspeballmel blir jeg vred. Menes det 6 eller menes det 7?? Hva med å være konkret? Jeg var ikke i humør til å prøve og feile på vannmengden akkurat denne dagen. Kanskje en søndag, men ikke på en kort småmørk ukeettermiddag.
Jeg brukte 6 dl og rørte i vei. Satte blandingen til svelling i 10 minutter og kokte opp vann.

Ferdig røre

Da vannet var klart, formet jeg klubber og la oppi. Var nøye med at vannet kokte, slik det sto, og satte plinger’n på 60 minutter. Jadaaa…. vente, vente. Synes det så ut som om klubbene smuldret seg litt opp i kjelen, men heldigvis var det ikke så mange flak som skallet av. Imidlertid ble det litt slimete og snerkete i kjelen i løpet av koketiden, så det var ikke verdens mest innbydende skue.

Etter hvert som minuttene sneglet seg av sted ble vi sultnere og sultnere. Det endte opp med at vi måtte ta en ferdigpizza til middag, (-noe jeg av prinsipp aldri gir barna mine planlagt til middag, men som jeg har i fryser’n til nødstilfeller – og det var bra akkurat denne dagen!), og så spiste vi klubben til kveldsmat i steden. Isj så klønete det ble.

Ergrer meg over at jeg ikke tok bilde av de ferdige klubbene til dere, men det kokte litt bort i frustrasjonen min.

Nå skal det sies at smaken på disse klubbene, da de endelige var ferdige, var veldig god! De smakte ordentlig mat, helt og ekte, og de var ikke melete.
Så hvis Stangeland Mølle kommer med tydeligere oppskrift, kanskje mindre porsjonspakninger og kortere koketid kjøper jeg dem gjerne igjen. Inntil da holder jeg meg til Toro!

Gjenkjøp: Nei

Consuming

9 thoughts on “Potetklubb fra Stangeland Mølle”

 1. Hei! Liker bloggen din (har lest den ganske lenge men er nok litt dårligere på å kommentere *kremt*)! Har du tenkt å teste ut den 1-2-3 miksen på kakemenn som har kommet? Vet ikke hvorfor, men tenkte på deg når jeg så den i butikken!

  1. Oi oi oi, nei den har jeg ikke sett! Skjønner at jeg må på raid for å finne den – så moro! Tusen takk for tips.
   Og hyggelig at du følger med på bloggen. Nytt innlegg kommer senere i kveld 🙂

 2. Haha så bra!! 🙂 Har ikke smakt kakemenn før (jeg er en pepperkake person) så jeg fikk lyst å prøve. Men ikke om det ikke smaker kakemenn, for hva er vitsen da, hehe. Mener å ha sett den på kiwi, hvis ikke er det på rema. Hadde vært gøy å se hva du mener før jeg kaster meg på 🙂

 3. Hvis koketiden er en time….da kan en jo nesten bare lage egne da, de skal jo bare koke 1/2 time:) Men greit, jeg må jo koke to poteter på forhånd da:) og raspe potetene:) Jeg har ikke smakt raspeball-mel, men jeg elsker raspeballer!

 4. Det heter ikke kumler, men potetball! Og det heter ikke kakemenn, men julemanna! I alle fall i Ålesund :-.D

  Ellers har jeg ikke sett Stangeland sine, men har hørt at de skal være bedre enn TORO. Så får lete litt i Oslo.

 5. Denne er faktisk helt på høyde med klubb laget fra grunnen av. Hurtigmat er det dog ikke. Først skal det kokes kraft av saltkjøtt og så skal klubben koke. 2-3 timer, men fy så godt det blir. Har helt sluttet å lage klubb på gamlemåten etter at dette produktet kom. Er du en klubbelsker som meg, bør du gi Stangeland en ny sjanse, milevis bedre enn konkurrerende produkter!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.