Eksotiske påleggssalater fra Denja

En del av dere har kanskje oppdaget at Denja har kommet med noen spennende nye påleggssalater nå i høst? Eksotiske sådan. På Ultras matfestival i september fikk jeg smake på en av dem, nemlig Eksotisk Chorizosalat med  jalapeño, chili og oliven, og nå i høstferien har jeg smakt de andre to variantene også.
Her er bildet fra matfestivalen:

Eksotisk chorizosalat fra Denja

For et lite fyrverkeri av en smakskombinasjon! Man trenger i alle fal ikke frykte at den er smaksløs!
Chorizosalat fra Denja

Denne var det definitivt spekket med smaksgranuler, ha-ha. Virkelig. Mye smak til en påleggssalat å være, og jeg kjente jalapeñoene godt. Selvfølgelig. Chorizobitene var saftige og fine og passe store. Jeg merket lite til olivenene egentlig, uten at det gjorde meg så mye, de druknet muligens litt i de andre smakene. Tett mellom bitene var det også her, så totalen var mer enn godkjent.

choritzosalat

Gjenkjøp: Ja

 

Den neste varianten er Eksotisk kyllingsalat med jalapeño og paprika. Likte designet på boksen, rent og delikat. Eksotisk kyllingsalat fra Denja

Denne virket også lovende mht. mengde biter og tettheten på disse, men her synes jeg faktisk paprikaen tok for mye plass. Ikke fysisk, men smaksmessig. Ikke noe galt i det, jeg like paprika, men jalapeñoene kom liksom ikke til sin fulle rett. Og jeg er virkelig glad i jalapeño også! Kyllingbitene forsvant litt blant de andre dominante smakene synes jeg, og framsto som litt mer anonyme. Denne salaten ble dermed på langt nær det fyrverkeriet som den med chorizoen var. Er litt nja, tja, njei til gjenkjøp her, komme til å spise opp alt i boksen, men tror ikke jeg kommer til å få så lyst på at jeg kjøper en til.

kyllingslat

Gjenkjøp: Nei

 

Den siste er Eksotisk rekesalat med wasabi og ingefær. Også her likte jeg designet godt, men det ga meg en forestilling om en viss type smak. Og dere gjetter kanskje at det ikke var samsvar mellom forventning og faktisk opplevelse?

Eksotisk rekesalat

Ouch. Allerede før jeg smakte kjente jeg at noe strittet litt imot altså. Friskt design til tross. Den konservative delen i meg skrek; hvem har tukla med rekesalaten min? Og ikke misforstå, jeg er veldig glad i sushi, så wasabi og selvfølgelig ingefær er kjente smaker, men i en påleggssalat? Til å ha på brødskiva?? Skeptisk. Kreativt ja, men fortsatt skeptisk. Synes også den svakt grønnaktige fargen på salaten var noe uheldig. Den trigget ikke akkurat appetitten min, selv om jeg vet at den kommer fra wasabien.
Og dere, denne synes jeg ble for sær. Fikk faktisk skikkelig sushifølelse, for smaken av wasabi og ingefær var så absolutt gjenkjennbar, så hvis det var målet har Denja lyktes. Men smaken ble for pussig på rundstykket mitt, så jeg spiste ikke opp hele en gang. Ellers var det greit med reker i boksen, men de fleste lå på bunnen, så man må grave til bunns for å få dem med seg. Konsistensen var også for tynn. Nope, dette var ikke noe for meg. Og det var i alle fall ikke godt med melk til. Og det må jeg ha til skiva mi. Kanskje det hadde vært bedre med juice, men jeg tror allikevel ikke det hadde endret smaksopplevelsen betydelig. rekewasabisalat

 Gjenkjøp: Nei

Lurer fælt på om noen andre har smakt? Særlig den siste varianten? Er det mange som likte den? Er det bare jeg som ikke har en open mind?  Eller har noen smakt noen av de andre? 😀

Consuming

3 thoughts on “Eksotiske påleggssalater fra Denja”

  1. Den med Chorizo tror jeg at jeg kommer til å like veldig godt, gleder meg til å prøve den. Elsker eksotiske og litt sterke smaker. Veldig glad i Chorizo, Jalapeno og chili, så dette må være midt i blinken for meg.

    Den med wassabi og ingefær tror jeg faktisk ikke at jeg tørr prøve engang, liker begge ingrediensene, men alt til sin tid og sted, synes det bare høres ekkelt ut i en slik salat 😛

    Første gangen jeg skriver her, men er en flittig leser. I ilkhet med deg elsker jeg å se nye varer i butikkene og prøve nye ting.

  2. Smakte på den med Chorizo i dag og den smakte kjempegodt.
    God smak 🙂
    Den med Wasabi er jeg litt usikker på om jeg vil prøve…høres jo ikke godt ut..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.