Aioli Lime fra Eriks Sauser

Allerede i sommer ble jeg kontaktet angående Eriks sauser, men siden bloggen min får hvile i fellesferien ble det ikke noe innlegg da. Men det betyr ikke at jeg ikke har smakt 😉

Og nå tenkte jeg å kjapt dele denne med dere. Aioli Lime fra Erik Lallerstedt. Denne Erik Lallerstedt er visst en av Sveriges mest kjente og best likte kokker, og han har fått flere utmerkelser. Så flott da! Og nå kan vi altså kjøpe sausene hans i butikken. Noen la kanskje merke til dette bildet i innlegget om matfestivalen til Ultra?

sauser

På matfestivalen fikk jeg smake flere av de ulike sausen, og siden jeg ganske høylytt uttrykte min begeistring for varianten Aioli Lime, var jeg så heldig å få med meg en boks hjem. Og det har allerede blitt gjenkjøp.

Aioli Lime

Som tidligere formidlet er jeg svak for focaccia med aioli. Og ja, det er fortrinnsvis noe man spiser om sommeren, men det finnes da ingen regler mot å spise det resten av året? Jeg gjør i hvertfall det, dog ikke så ofte som om sommeren. Har stort sett kjøpt varianten fra The Flying Culinary Circus, men siden aiolien der dessverre er en del av sommersortimentet på Meny, og dermed ganske vanskelig å oppdrive nå om dagen, kjøpte jeg Erik Lallerstedt sin nå sist jeg skulle ha besøk. Skulle forresten ønske at Mills hadde deilig aioli i en OK boks. Er veldig fan av smaken på Mills sine produkter, men synes ikke de har så pen emballasje akkurat på aiolien sin. Se, der har dere et ønske fra meg til neste sommer Mills: Aioli i en tiltalende boks 🙂 Bama sin har en passe representativ boks, (hvis man ser bort i fra det grusomme lokket) men den er ikke noe særlig god…

Men tilbake til Erik Lallerstedts Aioli Lime. For det første; for en ideell kombinasjon! Hvorfor har ingen tenkt på det tidligere?

Aioli LIme
Konsistensen her er relativt fast, samtidig er sausen lett, og den er ikke for fet. Liker fargen, lys og snill gul, uten gråskjær. Det kommer dessverre ikke så godt fram på bildet her. Smaken er mild, rund og fin, og det smaker mindre hvitløk enn den fra The Flying Culinary Circus. Limesmaken er ikke spesielt fremtredende, den kunne med fordel vært en tanke sterkere. Men den er veldig god, så nå er dere i hvertfall gjort oppmerksomme på produktets eksistens. Og som nevnt er gjenkjøp allerede gjennomført.

Aioli

Er det andre som har testet ut Eriks Sauser? 😛

Gjenkjøp: Ja

Consuming

3 thoughts on “Aioli Lime fra Eriks Sauser”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.