Hvor er Lakrisknasen?

Det er litt roligere her på bloggen nå når det er sommer. Synes egentlig maivinduet var ganske slunket fra mange av produsentene -med noen unntak, så nå gleder jeg meg allerede så smått til fristelsene som åpenbarer seg 1. september. Tips for høsten anyone?
I mellomtiden skal jeg nok produsere et og annet innlegg om gamle klassikere, produkter i ny emballasje og grillmatfristelser, men det er grenser for hvor mye marinert kjøtt jeg klarer å fortære i løpet av ei uke. 😉 Dere får heller følge med på Instagram for kuriositeter, samt produkter jeg oppdager uten å handle dem inn.

Vel, siden jeg ikke har smakt noe nytt i dag, benytter jeg heller anledningen til å komme med en liten etterlysning. Som så mange ganger før har jeg nemlig falt for et produkt som tydeligvis ikke så mange andre har på favorittlisten sin. Og dette fantastiske produktet er Lakrisknas fra Nidar. Sånn ser de ut:

lakrisknas

Jeg ble positivt overrasket da Nidar lanserte smågodt i Ica– og Rimibutikkene i mai i fjor. Synes de kom med et fint og variert utvalg. Mange barnevennlige biter, men også en og annen godbit for voksne, samt noen selvfølgelige klassikere. Liker kvalitetssmaken på Nidars biter. Synes de har mindre plastikkonsistens og parfymesmak enn en del konkurrerende produkter. Og en bit som raskt ble en favoritt (-sammen med med Bærmums by the way,) var altså Lakrisknas. Men nå er den nesten umulig å oppdrive. Biten er byttet ut med noko anna i alle de butikkene hvor de hadde den før. Hvorfor skjer dette?? Jeg har kontaktet Nidar, og damen kunne forsikre meg om at biten ikke var gått ut av produksjon. Puh. Heldigvis. Det var imidlertid dårlig listing på den, og den er nå stort sett bare å finne i Ica-butikker. Lurer derfor på om dere kan hjelpe meg å finne den? Her jeg bor er det ikke lengre noen Ica-butikker, og jeg finner den ikke på en eneste Rimi. Var innom den store, flotte Ica på Skøyen på lørdag, men de hadde den ikke der heller. Hvor skal jeg lete? Si i fra hvis dere ser den i Oslo-Bærum-Hønefoss-området – jo nærmere Sandvika jo bedre.

Nidar smågodt

Nå kjøper jeg faktisk ikke så ofte smågodt. Er litt skeptisk til hygienefaktoren, spesielt etter å ha lest «Lillesøster i butikken» for jentene mine da de var mindre. (For dere som ikke har små barn kan jeg opplyse om at Lillesøster spytter en halvtygd sjokolademus tilbake i stativet, da faren hennes ber henne om å legge tilbake smågodtet hun har plukket uten lov. Yaiks)
Uansett har jeg lyst på en pose Lakrisknas igjen – så the search goes on.

Håper Nidar med tiden klarer å få til smågodtavtale med Norgesgruppen. Mmm, tenk så lettvindt det ville vært å bare svippe innom Meny eller Kiwi for å få tak i favorittene på en lørdag? Stå på Nidar – mye bedre enn Candy King. 😛
Flere enn meg som liker Nidar sitt smågodt? Og har dere sett Lakrisknasen noe sted nå nylig??

Consuming

25 thoughts on “Hvor er Lakrisknasen?”

 1. Sjekk ut ica på holmensenteret. Jeg leter på samme måte etter spragleknas (personlig favoritt), den har de heldigvis fått inn på den lokale rimi butikken etter at holderen lå tom i (det som føltes som) evigheter.

  1. Takk for tips, den Icaen hadde jeg glemt! Ja, sant det er utrolig irriterende når en beholder er tom en evighet! 🙂

  1. Takk for tips, visste ikke at Europris hadde en lignende bit. Har faktisk aldri kjøpt smågodt der, men nå skal jeg titte! Ja, har sett de nye cottage cheesene og yogurtene, men er ikke i en yogurtperiode nå, he-he. Men kanskje jeg skal kjøpe en for det. Har sett sjokolademelkene, veldig moro at du la opp bilde! 🙂

 2. Ja, foretrekker også Nidars smågodt! Lei Candy King… På den lokale Rimien her hos oss har de biten du leter etter, men det er vel litt vel langt å reise til Gjøvik!? 😉 Men jeg kan sende deg en pose hvis du ikke finner lakrisen! 🙂 Jeg har også kjøpt de bitene på Europris.

  1. Så heldige dere er som har biten! Tusen takk for tilbudet 🙂 Jeg skal kikke på ICA på Holmen her og svippe innom Europris også i helga – hvis jeg ikke finner den så gir jeg deg et hint, hi-hi.

 3. Jeg er enig med deg at Nidar har det beste smågodtet. Har ikke smakt denne lakrisen, men skal gjøre det hvis jeg får tak i! Jeg savner de sorte seigmennene til Nidar, de som vi fikk kjøpt i den lille kiosken med musehullet på Hunderfossen familiepark, husker du dem? 😉 Kjøpte dem på fabrikkutsalget til Nidar i fjor, og vet de var å få kjøpt i pose i butikkene tidligere, men nå er det lenge siden jeg har sett dem. Vet du om de selges lenger?

  1. Nei, de selges dessverre ikke lengre tror jeg. Utrolig dumt ja, enig i at de var veldig gode. Håper alt står bra til med dere!

   1. Takk det går bare bra med oss, lille Hanna er skjønn og William er stort sett en hengiven storebror… Dere må komme en tur på besøk i sommer 🙂

  1. Aha, takk for info og link! 🙂 Ja, det ser ut som om det er de samme. Da kan jeg leite litt når vi tar en Harrytur til sommeren! 🙂

 4. Hva? Candy King er så absolutt bedre enn Nidar sitt smågodt! Utrolig dårlig utvalg av lakris og sjokolade, bare vingummieklegreier. Ble voldsomt opprørt og skuffet da Candy King var byttet ut med Nidar i flere butikker. Æsj.

  1. Gjesp. I tillegg til at Candy King utvalget er j… kjedelig, er stativene skitne og fulle av skitt og støv. Grøss og gru, tør ikke tenke på hva folk stapper i seg av bakterier og ukjente fremmedelementer.. Det er uansett ikke mitt problem, kjøper ALDRI smågodt om butikken selger Candy King.

 5. Hei,

  Beklager å måtte komme med denne triste nyheten, men lakrisknas er tatt ut av Nidar Smågodt sortimentet. Den er fortsatt å oppdrive i enkelte butikker, så mitt beste tips er å hamstre:) Håper noen av de nye bitene i sortimentet faller i smak.

  Mvh

  Nidar Smågodt

  1. Å nei og nei, så sørgelig! 🙁
   Vel, tusen takk for at du tok deg tid til å oppdatere meg i hvertfall.
   Jada, liker mange av de andre bitene, men denne var favoritten… 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.