Melkesjokolade med Venner fra Freia

Ble hoppende glad da jeg oppdaget de nye sjokoladeposene fra Freia Coop.
Her er den ene, Melkesjokolade med Venner  

Melkesjokolade med venner

Syntes Freia kom med så stusselige nyheter i februar, så jeg tenkte at dette kanskje var deres lille revansje. Ah, jeg kunne ikke tatt mer feil. Postet jo bilde av posen på Instagram for en stund siden og fikk noen hint om at den ikke kom til å imponere så veldig, men jeg valgte likevel å beholde forhåpningene mine.

Minde Sjokolade og Nidar har jo i alle år dominert sjokoladeposemarkedet, så litt konkurranse kunne da ikke skade?
Vel, frykt ikke Minde og Nidar, dere er fortsatt trygge på toppen.

Melkesjokolade

Denne posen inneholder colasmukker, skumgodt i flaskeformat, golden toffee, gelefigurer og mange småpakker med melkesjokolade.

Sorry, men forsøket ble for krampaktig. Gelefigurene og colaflaskene smakte litt for kunstig, litt for kjipt og litt for plastikkgodteriaktig. Vi snakker ikke akkurat Malacokvalitet. Skumgodtet framkalte heller ingen jubel her i stua. Toffee’n var forsåvidt all right, men det var veldig få av den, og jeg liker som dere vet ikke karamell så godt. Det eneste som egentlig dugde var melkesjokoladene. Selvfølgelig var de gode, posen burde egentlig bare inneholdt slike. Da hadde jeg faktisk komme titl å kjøpt den igjen.

Freia

Nei og nei, her blir det ingen gjenkjøp, og jeg tror ikke denne posen kommer til å vare. Et krampaktig og unødvendig forsøk på å ta opp kampen med Minde og Nidar spør du meg.

Hva mener dere der ute?

Gjenkjøp: Nei

Consuming

5 thoughts on “Melkesjokolade med Venner fra Freia”

 1. Freia har vel egentlig lenge vært kongen i «sjokoladeposemarkedet» med Twist. Tronen er kanskje overtatt av Nidar som har kommet med mange gode poser, med større biter en hva Twist har, og da med biter av kjente merkevarer som Stratos, Caramello, Hobby etc.

  Minde faller ikke i smak hos meg, så mitt håp om variasjon ligger hos Freia.

  Freia har så mange gode sjokolader at de burde klare å få til en god pose: Melkesjokolade, Firkløver, Toppris, Mandelstang, Dajm, Smil, Japp, Tofin, M.. etc etc: Får vann i munnen.

  Her må Freia (Kraft) prøve på nytt.

  Har disse folka (Freia/Kraft) god vingummi, skum eller karameller egentlig?

  Hilsen kresen konsument.

  1. Takk for utfyllende kommenter.
   Freia har jo f.eks hatt posen som «Gullruter» tidligere, men allikevel synes jeg ikke de har klart å befeste sin posisjon akkurat innen «posesegmentet». De Twist blir liksom noko anna. De hadde en gode julepose for noen år siden som blant annet inneholdt mandelstang hvis jeg husker riktig. Kanskje det var noe å spinne videre på? Ja, vi får håpe de gjør et nytt forsøk.
   Nei, kan ikke si jeg synes Freia/Kraft hadde noe godt skum og vingummisnop. Det må være nytt for anledningen her, men falt ikke i smak her i huset.
   Kanskje du skal sende inn et forslag om en ny pose?

 2. Bare en kommentar til kommentaren over: Enig med deg, Knut, når det kommer til Freia! De har jo prøvd, og har jo denne: http://www.freia.no/sjokolade/sjokolade-klassikere-product-detail/710?pid=1955&dynNav=pDBP1955 Likevel så burde de prøvd å komme med noe nytt. Noe som kanskje baaare finnes i deres poser. Samtidig så lanserer jo Kraft gjerne det samme under de forskjellige merkene deres (f.eks. Milka, Marabou osv…), så man får jo gjerne en pekepinne på hva de legger seg på.

  Og så en kommentar om Freias venner…

  Whaaat? Haha! Er glad jeg ikke kjøpte posen selv, men fikk smake hos naboen. Gummigodteri er i utgangspunktet ikke noen favoritt her, men en og annen kvalitetsbit fra f.eks. Malaco går ned. Da må i såfall konsistensen være riktig. Haribo syns jeg liksom er for slitsomt å spise. Er så hardt å tygge det… Eh… Uansett, så kommer jeg ikke til å kjøpe denne posen selv, og jeg tror nok den forsvinner raskt fra markedet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.