Oppdatering på tannbørstetesten

Har lurt litt på hvordan jeg skal skrive dette innlegget.
Dere husker kanskje at jeg to ganger før har skrevet om den elektriske tannbørsten Colgate Pro Clinical A1500 som jeg var så heldig å skulle få teste? På tide å fortelle dere hvordan det har gått.

Colgate

Grunnen til at jeg har lurt litt på utformingen her, er at jeg faktisk har vært strående fornøyd med den! 😀 Så fornøyd at det kan høres ut om om jeg sier det bare fordi jeg fikk den, men det er altså ikke tilfelle. Jeg hadde garantert vært like fornøyd om jeg hadde kjøpt den selv. Og dere vet at jeg fint kan slakte produkter jeg mener ikke duger (se f.eks innlegget under dette).

Titt gjerne på mitt forrige innlgegg om tannbørsten her for beskrivelse av virkemåte og en demovideo.

tannbørste
Første gangen jeg brukte tannbørsten syntes jeg lyden var en tanke skingrende. Fikk litt assosiasjoner til en plagsom, høylydt gigantmygg. Dere vet en slik som har forvillet seg inn på soverommet en kveld og som man irritert leter etter i ørska, men ikke finner. Den ene datteren min mente det hørtes ut som om tannbørsten gråt. Men jeg kan forsikre dere om at man veldig fort blir vandt til lyden. Nå enser jeg den ikke.

tannbørsteJeg synes det krevde litt innkjøring før jeg ble kjent med måten å pusse på med den. Akkurat som lovet merker man nemlig godt at børsten endrer pussemåte ut i fra hvordan man holder den, og dermed blir det viktig å pusse systematisk. Holde seg på et område og i en bestemt vinkel til man er ferdig. Selvfølgelig er dette viktig med en manuell tannbørste også, men her merkes det veldig godt hvis man gjør for kjappe skifter i vinklene, siden børsten endrer pussemåte ut i fra hvordan man holder børsten i munnen og hvilke tenner man pusser. Det høres lett på lyden også. Så systematikk er essensielt for et optimalt resultat.

Børsten har et automatisk program som er stilt inn på 2 minutter. Jeg liker å pusse tennene mine litt lengre enn det og setter på litt lengre, men da er man i alle fall sikret at man pusser minimum 2 minutter.

Etter første ordentlige tannpus var jeg nesten forbløffet overhvor rene tennen kjentes, særlig på innsiden. Helt, helt glatte som om en tannpleier skulle ha pusset dem. 😀
Kan gjerne legge til at jeg i utgangspunktet er veldig opptatt av god tannhelse og undrer meg over hvor mange som slurver med dette. Som ofte slurver eller utelater tannpuss og som f.eks aldri bruker tanntråd etc. Synes også det er utrolig trist og uansvarlig med foreldre som ikke følger opp barns tannstell på en ordentlig måte og som lar de små stå for all tannpuss selv fra alt for tidlig alder. Dårlig gjort, da det er barnas tenner det går utover og de som kan ende opp med problemer!

Akkurat som med en vanlig tannbørste er det viktig å ikke pusse for hardt med denne. Det er antall puss fram og tilbake som er viktig. Tannnbørsten kommer med 3 børstehoder og jeg synes faktisk det mjukeste holdt i massevis. Dette er selvfølgelig smak og behag. Likte også at børstehodet er utformet som en vanlig tannbørste i fasongen, og ikke som et rundt. Har prøvd dette også tidligere, men synes ikke det funket for meg. Naturligvis er dette også smak og behag.

Oppsummert kan jeg si at jeg faktisk er superfornøyd med denne tannbørsten og trygt kan anbefale den videre.
Hvis noen av dere har spørsmål så fyr løs. 🙂

Consuming

 

2 thoughts on “Oppdatering på tannbørstetesten”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.