Dent i ny drakt

Jeg abonnerer på Kamille, og i det siste nummeret var det en artig annonse for Dent.

Dent annonsne

Måtte smile litt for meg selv. Dette stemmer jo! Jeg er ganske ujålete og bruker langt i fra mascara hver dag, men etter å ha sett denne måtte jeg en tur på badet for å teste.

Som dere sikkert har sett i butikkene ble Dent lansert med nytt design og to nye smaker i februar. Jeg har nå smakt meg gjennom alle sammen. 😛

Nye Dent

 

Dent Salt Lakris forbinder jeg veldig med den gule boksen fra da jeg var liten. Nå gir den et mer grå-svart inntrykk. Helt okay, og det står i grei stil til smaken. Dette har alltid vært den Denten jeg har likt best. Tror dere vet hvordan den smaker, salt lakris som navnet tilsier. I følge produsenten smaker den også av salmiakk og anis, men jeg kjenner bare den salte lakrisen. Kanskje av egen selektive vilje , men er veldig fornøyd med det. 🙂

Salt lakris

Dent Eukalyptus er den med grønn eske fra jeg var liten, he-he. Husker at jeg pleide å synes den var litt sterk og voksen i smaken. Den frisker bra opp i munnen, og denne kan jeg også fint velge å ha liggende på pulten på jobben. Dette er faktisk den mest populære Dent-smaken, og har vært med helt siden 1975.

Eucalyptus

Dent Lakris og Urter er en helt ny nå, og i følge produsenten har den en frisk smak av salt lakris, deilige urter og mild mentol. Jeg synes det var noe som smakte rent av denne. Og da mener jeg liksom såpe og rengjøringsaktig. Klarer ikke sette fingeren helt på hva det er, og pastillen var god den, men jeg måtte ta en 3-4 stk før jeg vendte meg helt til smaken. Er usikker på om jeg kommer til å kjøpe den igjen – er nok mer en salt lakris-person.

Lakris og urter

Dent Bær og Lakris er også helt ny nå, og i følge produsenten har den smak av salt lakris og jordbær, bringebær og solbær. Denne var litt sterkere enn jeg hadde trodd faktisk, og bærsmaken ligger som en slags hinne rundt lakrisen. Denne var også god, men ble på et vis litt mektig. Og kan jeg si fyldig?
Denne var det forresten veldig stor forskjell på avhengig av når på dagen jeg spiste den. Da jeg spiste den på kvelden syntes jeg den var mye bedre enn da jeg spiste den på dagen. Har helt sikkert sammenheng med hvilke smaker man har i munen fra før og hva man har spist rett i forkant etc.  Større sjans for gjenkjøp av denne enn den med Lakris og Urter.

Bær og lakris

Synes forresten det er bra at Dent nå blant annet er søtet med søtstoff fra stevia-planten. Liker de nye eskene også, dette designet er bedre enn det forrige, selv om det også hadde vært utrolig stas om de ble lanser med retro-look igjen for en stund. 🙂 Husker dere forresten den gamle røde lakrisdenten? Den hadde alltid mamma i veska da jeg va liten. 😀
Er det noen av dere som har fått en ny favorittsmak?

Gjenjøp: Ja Ja Nei Ja

Consuming

4 thoughts on “Dent i ny drakt”

  1. Den gule boksen. ♥ Minner med om verdens beste Besse. Han hentet og kjørte meg over alt hvor jeg skulle da jeg vokste opp. Og han øvelseskjørte med meg i timesvis da jeg skulle ha lappen. Han hadde alltid en boks med Dent i bilen. Da jeg var liten likte jeg nok best den røde esken, men da jeg ble eldre var det den Gule som var favoritten. Det er det fortsatt. Eller ja, den grå esken. Jeg liker det nye designet.
    Jeg kan også godt kjøpe den grønne. Smakte den rosa her en dag og fysj og pføy! Den hadde gått i søplet om ikke seksåringen reddet den. Den friske bærsmaken var alt for svak og kjentes bare litt i det man puttet pastillen i munnen. Deretter tok den salte lakrissmaken over og fruktsmaken ble bare noe merkelig man ante innimellom. Hvis de først skal lage en variant som smaker både bær og lakris, så får den smake både bær og lakris.

      1. Jo, Jeg har mange godteriminner fra Besse. Han pleide nemlig også å ha med en sjokolade til meg når han hentet meg. Da jeg var veldig liten var det alltid Riegel, så ble det Kvikk Lunsj. Jeg byttet stadig og han fulgte med på favoritten. Husker du 5 Minutt? Den var også en av bilsjokoladene en periode. Ahh, memory lane. ♥

        1. Ahh, 5-minutt husker jeg. Egentlig emballasjen mer enn smaken 🙂 Kanskje jeg burde lage et innlegg over gamle, utgåtte sjokolader? 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.