YUP Salty Licorice fra Läkerol

YUPEn kjapp liten post om en pastillpose med gelèpastiller.
Siden jeg liker både den rosa og den grønne Läkerol Yup‘en, måtte jeg i forbifarten prøve denne nye, svarte varianten også. Salty Licorice fra Läkerol/Leaf.

Ganske kul pose. Litt inspirert av 70-tallet, med både discokuler og terninger.
Høh, de brukte vel ikke spesielt mange terninger i 70-åra? Neivel, men posen var fresh da. Og bakpå står det «voksenlakris – ikke barnelakris». Så kooomisk.

Disse smaker helt greit, men det var for lite strø på hver enhet synes jeg. Det forsvinner etter et nanosekund i munnen.
Og hadde det ikke vært mer spennende om det hadde vært en anelse surt i tillegg til det salte utenpå her? Noen få utvalgte surheter som kunne skape litt variasjon sammen med det salte «sukkeret». Som forøvrig ikke er så veldig salt, men mer som et nøytralt belegg. Og de skal være sukkerfrie, så jeg vet at det ikke er ordentlig sukker. Kan også kjapt opplyse om at de er søtet med stevia.

Smaken etter at strøet er borte, er ganske klassisk, standard salt lakris.
Helt på slutten, når den nesten er oppspist kjenner man et hint av salmiakk. Sånn akkurat litt for sent, for da er pastillen borte…

YUP pastill

Denne er okay den, men skiller seg ikke ut. Kommer ikke til å kjøpe den igjen.

Tror dere den varer?

Gjenkjøp: Nei

Consuming

5 thoughts on “YUP Salty Licorice fra Läkerol”

  1. Den grønne er min favoritt….. Tror egentlig ikke denne salmiakk varianten vil vare, blir jo for vanlig ut fra det du beskriver…Tror ikke jeg kommer til å prøve denne…..

    Ha en fin dag 🙂

  2. Vet du hva slags søtstoff det er i den? Holder meg unna aspartam etter å ha lest om hvordan det ble godkjent for bruk i produkter og dessverre er det i de fleste pastiller (og brus og alt annet!).. :-S Men leste i avisen at Lerum nå kommer med produkter med stevia og det blir bra! Kunne ønske flere kunne følge etter og gå over til et mer naturlig søtstoff som stevia!

    1. Har hørt snakk om at faktisk er stevia som er brukt i denne, men på innholdsdeklarasjonen sto det bare «søtningsmiddel». Altså ikke spesifisert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.