Premium Fylt Karamell fra Freia

Jeg spiser ikke mye mørk sjokolade, og har derfor ikke fullstendig oversikt over alt som finnes. Fikk imidlertid tips om denne, og mener da bestemt at den er ny. I likhet med min tipser hadde jeg i hvertfall ikke sett den før, så kjøpte likegodt med ei plate for å utfordre meg selv. Kan jo ikke bare spise Minde Nøttekos når jeg skal ha sjokolade en fredag kveld? Eller kan jeg? 😉
Dette er altså en Premium Fylt Karamell fra Freia. På pakingen er beskrivelsen «Fylt mørk sjokolade med karamellsmak og knasende krokanbiter.

premium karamell og krokan

Jeg liker at disse mørke Premium-sjokoladene kommer i slike delikate esker. En sirlig og innbydende innpakning hever inntrykket. Og så er det selvfølgelig essensielt at innholdet lever opp forventningen emballasjen skaper.

premiumDette er definitivt kvalitetssjokolade. Og i kombinasjon med karamell og krokan var absolutt forutsetningene til stede for et særs vellykket produkt. Allikevel var det noe litt snodig her. Den var helt grei, men jeg ble en anelse skuffet. Hadde i bakhodet håpet på noe i retningen av Creamy Caramel fra Anthon Berg, men den var den milevis unna.  Tror det muligens er noe med hvordan det lukter av karamellen?

Den mørke sjokoladen i seg selv er god. Udiskutabelt. Og krokanbitene er passe i mengde og størrelse. Jeg klarer derfor ikke pinpointe akkurat hva som ble mismatch for meg. Tror jeg holder meg til at det var lukten og til dels smaken på karamellen, og ettersmaken den danner etter at biten er spist opp. Når man går mot slutten tyggingen, synes jeg man kjenner nesten bare sjokolade, så akkurat da var den god.

Det er definitivt andre mørke sjokolader jeg ville valgt framfor denne som tilbehør til kaffekoppen min. Min medsmaker var enig i min dom, betegnet den som «helt grei» og tok bare en bit. Ok, så var vi mette på sushi, men hadde vi likt sjokoladen bedre hadde vi garantert spist flere biter uansett.

Til tross for vår lunkne dom, tror jeg det er mange av dere der ute som kommer til å like denne. Er det noen som har smakt?

Gjenkjøp: Nei

Consuming

8 thoughts on “Premium Fylt Karamell fra Freia”

  1. Jeg ELSKER mørk sjokolade, og kan nesten ikke vente med å sette tennene i denne!! Håper den har kommet til Brønnøysund, for nå skal jeg ut på sjokoladejakt 🙂

  2. «Den mørke sjokoladen i seg selv er god. Udiskutabelt.»

    Uenig 🙂 Prøv Valrhona eller Michel Cluziel sine mørke sjokolader. Milevis bedre enn Freia.

  3. Den mørke sjokoladen er god – helt enig med deg! (selvfølgelig finnes det mer eksklusive merker som er på et annet nivå, men i daglivare sammenheng er denne veldig god ;-))
    Jeg likte denne godt, men ser hva du mener at det er noe ‘rart’ med den. Tror det er at den egentlig ikke smaker helt karamell? Eller minner ihvertfall ikke meg så mye om karamell.. Usikker, vanskelig å sette fingeren på det! Men- det er aboslutt gjenkjøp for meg hvis jeg skal ha mørk sjokolade! 🙂

  4. Oij, oij… Denne er nok garantert noe for meg:-) Skal finne den i butikken og sørge for å smake løpet av helgen:-) Helt garantert noe for meg:)

  5. Skjekk innholdsettiketten. Hva inneholder sjokolanden egentlig? Har de brukt kjemikalier i kramellen? Selv liker jeg ikke mørk sjokolade, så jeg kommer nok ikke til å kjøpe denne, selv om pakken ser en anelse fristende ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.