Ovnsbakt Leverpostei med bacon fra Stabburet

Leverpostei med bacon er i seg selv ingen nyhet. Langt i fra. Men denne varianten er ny: Ovnsbakt Leverpostei med bacon fra Stabburet. (Og for ordens skyld kan jeg opplyse om at denne boksen ikke var med i posene med mat jeg fikk fra Stabburet, jeg har kjøpt den selv.)

Baconleverpostei

Jeg spiser ganske mye leverpostei, og en av de jeg liker aller best er nettopp den originale ovnsbakte varianten fra Stabburet. Det var derfor ikke noe tvil om jeg skulle teste baconutgaven da jeg spottet den en av mine snuserunder i matbutikken. Fint med sunt pålegg, og her får vi jo i oss både jern, folat og vitamin B12.

baconleverposteien

Det luktet ikke spesielt sterkt bacon da jeg tok av lokket, men man kunne ane tendensen.

Den var akkurat like mjuk og lett å smøre utover som originalen. Bra! Liker ikke disse harde, usmørbare leverposteiene som ødelegger og maltrakterer hele brødskiva. Jeg har valgt bort mang en leverpostei med nydelig smak grunnet feil konsistens og dårlig smørbarhet.

Her kjenner man fint baconsmaken, men den er ikke veldig dominerende. Hadde trodd den skulle være noe tydeligere. Leverposteien er ganske mild og rund, men virker litt saltere enn den originale varianten. Egentlig ganske logisk. Baconinnslaget kjente jeg mest høyt oppe i ganen, helt opp mot nesa.
Den var fersk og fin slik disse leverposteiene skal være, og det ble riktig så gode brødskiver med iskald, forfriskende melk til. Kan også legge til at den fungerte bra både med og uten agurk. Og hvis det er flere med barn som er opptatt av at leverposteien skal være glatt, så kan jeg betrygge dere om at det ikke noe fare. Her er baconet kvernet, så det er ingen klumpete ulumskheter.

leverposteiskive

Måtte vente med å legge på agurken til jeg hadde smakt leverposteien bar.

I skrivende stund har vi nesten spist opp det meste av denne, og jeg er helt sikker på gjenkjøp. Fint med litt variasjon. 😀
Har noen av dere smakt den?

Gjenkjøp: Ja

Consuming

1 thought on “Ovnsbakt Leverpostei med bacon fra Stabburet”

  1. Dessverre er ikke Stabburets leverpostei sunn da den inneholder mye mettet fett. Ville heller kjøpe Vita hjertego’ hvis du vil være sunn 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.