Kokkeklar Middagspai fra Stabburet

Da var det endelig på tide med en post om Kokkeklar Middagspai  fra Stabburet.
Dette var en av de første nyhetene jeg fikk nyss om før dette produktslippet, og jeg har gledet meg veldig til å smake.
Måtte bare vente på en riktig anleding for pai. 😛

Middagspai 1

Pakken inneholder helt enkelt paibunn og eggestand som er fryst ned hver for seg, og så kan man lage pai med akkurat det fyllet man ønsker. Bare å bruke det man har i huset – genialt!

Middagspai 2Delen med paibunn inneholder massevis av små, frosne deigbiter og den skal tine på kjøkkenbenken i 10-15 minutter før man setter i gang. Fant ut at det var greit å la den ligge alle de 15 minuttene og så kunne man klemme og fordele bitene utover.

Man må jobbe litt med dem, og jeg må innrømme at jeg ble litt skeptisk da jeg hadde utført denne delen. Det så nemlig litt halvveis ut og deigen var fortsatt ganske oppdelt i biter her og der. Satte uansett formen pliktoppfyllende inn i ovnen akkurat som det sto på pakken, og satte i gang med å forberede fyllet.

Etter 15 minutter skal bunnen tas ut igjen. Fyllet legges på og så strør man på innholdet fra den andre delen av posen. Dette er frosne terninger med eggestand.

Middagspai 3
Hmm, syntes først det så ut som bleke smørbiter og kjente igjen skepsisen vokse. Skal innrømme at hodet mitt et øyeblikk begynte å scanne innhold i kjøleskap, fryser og andre skap, -var det noe annet jeg kunne å rekke å tromme sammen innen gjestene ringte på døra? I tilfelle jeg trengte alternativ servering?
Middagspai 4Vel, kom ikke på noe, og siden jeg var så godt i gang (og klokka gikk!) var det bare å kjøre på.

Strødde på rikelig med ost og svippet formen inn i ovnen igjen.

Rydde…. Dekke bord…. Vente……

Voilà! Her ble jeg oppriktig positivt overrasket! Dette ble en god pai!
Bunnen hadde en fin konsistens og god, men relativt nøytral smak. Ikke for salt. Jeg synes det er viktig at paibunnen ikke stjeler for mye fokus fra fyllet, den skal heller bare danne den stødige, stabilen stammen. Den hadde heldigvis heller ikke noe av halvfabrikatpreget jeg hadde fryktet i smaken og var ikke for tørr. Eggestanden smeltet veldig fint inn med fyllet, og hadde også en rolig smak. Heldigvis ikke for salt den heller.

Middagspai 6

Dette er ei pakke jeg definitivt kommer til å ha liggende i frysern, slik at jeg raskt kan slenge sammen en pai av det jeg evt. har i huset hvis jeg får gjester på kort varsel. Ble superfornøyd! Dete enste jeg kanskje vil anbefale er å bruke en paiform på 24 eller 26 cm. Det står på posen at man kan bruke opp til str 28 cm, noe jeg gjorde, og da synes jeg bunnen ble litt for tynn noen steder. Tror jeg vil gå for 24 cm neste gang. Men det kommer selvfølgelig an på hvilke preferanse man har til tykkelse på paibunnen.

Middagspai 5

På baksiden av pakken er det forslag til ulike paioppskrifter og jeg lagde den med bacon og spinat. Byttet bare ut fetaosten med chevre, siden jeg synes dette gir en veldig god smak.
Gjestene var heldigvis også fornøyde med serveringen, og mine bekymringer underveis i prosessen var totalt overflødige. Fantastisk! Dette er et produkt jeg kommer til å kjøpe igjen! 😀

Hva tenker dere om et slikt produkt da folkens? Noen andre som har prøvd eller tenker å gjøre det?

Gjenkjøp: Ja!

Consuming

10 thoughts on “Kokkeklar Middagspai fra Stabburet”

  1. Dette høres jo ut som et glimrende produkt å ha i fryseren når man har dårlig tid. Så jo unektelig godt ut også 🙂

  2. Det første jeg tenkte var at pai er jo så enkelt å lage at dette produktet er overflødig.
    Men dette så jaggu enda enklere og veldig godt ut, så her skal det handles kokkeklar pai til middag!

  3. Dette virker spennende, og liker at man bare får basisen og at man kan lage den paien man selv ønsker. Har smakt disse frosne paiene (er det stabburet det også, tro?), men det var ikke helt min greie. Du har smakt de også, ikke sant? Hvordan var denne paien i så tilfelle i forhold til de ferdige frossen paiene?

    1. Jeg liker de ferdige paiene fra Stabburet også, men dette var en mye, mye bedre løsning. Og det smakte tusen ganger bedre! 🙂 Smakte virkelig som om jeg hadde hadde bakt alt sammen selv. Helt trygt å prøve.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.