Boblekampen

Synes det er så komisk. I august i fjor lanserte Freia sin Boble-sjokolade. -Som forøvring luktet mistenkelig relansering av Freia Melkesjokolade Porøs. (-Dere husker den?) Forskjellen her var den boblete overflaten. Artig ja, -men helt umulig å dele opp i biter. Ble jo bare ekstra mye nevjing. Og en sjokolade av slik størrelse skal da ikke spises alene. Den skal brytes opp og deles. Hva var greia? Joda, det ser jo artig ut med bobler i ulik størrelse, men akk så uendelig upraktisk. Og veldig vanskelig å dele opp helt rettferdig når flere barn skal dele!

Freia boble

Ikke mange dager etter Freias lansering og profilering i høst kom Nidar på banen. Den velkjente blå Stratoskua begynte å danse relativt hyppig over TV-skjermene våre. På slutten av reklamesnutten understreket de at dette var originalen siden 1936, og vi tok alle poenget. Budskapet var klart. Stratos krevde eierskap til boblene, det er jo hele identiteten til sjokoladen. Selvfølgelig er det det. Og vi vet jo alle hvem som kom først med bobler!

Jeg hadde ikke trodd Stratos trengte å ta opp kampen noe videre mot Freias Boble, men nå har de jammen kommet med en Stratosplate med ny vri. Yes, en boblete overflate. Riktignok i et ryddigere format enn Freias variant, men det er fortsatt bobler. Nyhet er nyhet, så jeg kjøpte et eksemplar.

Stratos med bobletopp

Jeg forutsetter at det er overflødig å beskrive smaken. Stratos er godt og den smelter i munnen.
Men etter å ha åpnet og delt opp denne platen for å legge bitene rettferdig i ei skål, satt jeg igjen med litt av samme følelsen som da jeg hadde kjøpt Freia Boble (som det aldri har blitt gjenkjøp av by the way). Dette er upraktisk. Boblene på toppen er irriterende. Var dette egentlig en nødvendig lansering? Er det et furtent «svar» til Freia, for å igjen understreke hvem som eier boblene? Eller var denne varianten planlagt og under utvikling og testing før Freia kom med sin variant? Noe som vet?

Stratos i skål

Håper virkelig ikke den ordinære Stratosplata forsvinner til fordel for den boblete. Jeg kommer nemlig til å velge den med flate ruter neste gang jeg trenger en stor Stratos. Uten tvil.
Hva foretrekker dere da?

Og sånn på tampen. Kan noen fortelle hvorfor den artige Stratoskua har jur? Den fremstilles da som hankjønn? Gjør den ikke? I reklamefilmene for Stratos Dobbel, der den hvite kua også er med, kommer det tydelig fram at det er den som er hunkjønn? 😛 På stratos sin hjemmeside står det at kua er ei ku, -og ikke en okse. Vel, jeg er ikke overbevist… 😉

Gjenkjøp: Nei

Consuming

11 thoughts on “Boblekampen”

  1. Kjøpte bobleplaten en gang. Hadde samme opplevelse som deg at den var vanskelig å dele i fornuftige biter, har ikke kjøpt igjen.
    Jeg har også reagert på disse kyrne til Stratos, og har en overbevist om at den blå liksom skal være en okse…

  2. Jeg er ikke så veldig glad i sjokolade, men jeg syns Freia sine bobler ser kulest ut. Min tanke er at dette er Nidar sitt furtne svar på de kule Freia-boblene. *deltar*

  3. Jeg synes freia boble er så mye bedre på smak at jeg ikke liker stratos lengre :-p liker også boble-plata, men her i huset er det ingen barn som er opptatt av rettferdige biter, vi voksne er ikke så vanskelige på det 😉

  4. Jeg elsker boble! Er ikke spesielt glad i stratos, og porøs falt aldri i smal hos meg. Men bobler derimot, den deler jeg ikke med noen!! 😉

  5. Jeg prøvde Freias bobler en gang. Nå liker jeg riktignok ikke ren Freia melkesjokolade (for mye kakaosmak for min søte tunge 😛 ), så den falt naturligvis ikke i smak. Ellers er jeg enig i at designet er direkte klumsete. Det er et gøyalt konsept, men den er helt umulig å dele opp ! De kan vel ikke for alvor ha tenkt at vi skulle holde den 210 gram store plata i hånda og spise rett av den? Det strider jo helt mot sjokoladeplatens natur.

    Når det gjelder Stratos er jeg ganske sikker på at Nidar følte seg truet. Jeg vet ikke helt med dette bobledesignet selv; er kansje frustrasjonen over Freia som trigges. Men jeg føler at formen gir et bedre grep om bitene, og jeg liker at de også har blitt større; dermed er de også enklere å dele opp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.