Nugatti Melkesjoko fra Stabburet

Her kommer et innlegg til om en av høstens lanseringer. Er nok mange som har smakt den selv allerede.
Jeg hNugatti Melkesjokoar egentlig ventet en stund på et godt merkevaresjokoladepåleggalternativ (puh) uten nøttesmak. Og i høst kom det endelig. Nugatti Melkesjoko fra Stabburet.

Dere husker kanskje at jeg tidligere har skrevet om min utgåtte favoritt; MilkyWay-pålegg. Mmmm, hadde litt dilla på det under første svangerskap. Senere har jeg innimellom kjøpt varianten fra First Price, og denne fra Landlord på Rema 1000. Gode begge de (men fulle av palmeolje, blæh!), og som sagt har jeg vært noe undrende over at ingen av de store produsentene har hatt et lyst, nøttefritt alternativ å tilby. (Ja, jeg vet om Sjokade, men den er for mørk!)

Så et lite hurra for denne Nugattien. Både jeg og lillemor likte den godt. ♥ Den har den typiske Nugatti-konsistensen, liksom bitte litt kornete mot ganen, samtidig som den er mjuk og lett å smøre utover. Også fra kjøleskapet. Når den har lav temperatur synes jeg egentlig smaken forsvinner litt, den blir på et vis bedøvet og avslepet, så her i huset oppbevarer vi den i romtemperatur. Den smaker faktisk melkesjokoladeaktig som lovet. Og uansett hvor hardt jeg kjenner etter, finner jeg ikke hintet av nøtter som jeg automatisk forbinder med konsistensen. Skulle egentlig ønske den var enda glattere og mer kremet, men det strider nok mot Nugattistandarden.
En annen positiv opplsyning er at den er fri for palmeolje. Som den foreløpig eneste i markedet har Stabburet byttet ut palmeolje med solsikkeolje i sine søtpålegg, og mottok i 2012 Gullpalmen for dette. Bra!

Nugattiskive
Jeg var faktisk så heldig å få tilsendt noen bokser dirkete fra Stabburet rundt lanseringsdato i høst (Tuuusen takk!!), og ga en av dem videre til en vennefamilie så de også kunne teste. Der falt den også i smak.

Nugatti 3 bilder

Hos oss har vi aldri sjokoladepålegg i huset kontinuerlig. Jeg kjøper en boks av og til, gjerne i fobindelse med en hyttetur, til jul eller selvfølgelig ved en nylansering. Når boksen er tom går det en god stund før jeg kjøper en ny. Og det er kun lov på maten i helgene. Etter å ha smakt denne er jeg i hvertfall sikker på at det blir den vi velger når anledningen krever sjokoladepålegg i fremtiden. Det har faktisk allerede blitt gjenkjøp. Hurra for fravær av nøttesmak og fravær av palmeolje.
Flere enn meg som likte denne? 🙂

Gjenkjøp: Ja

Consuming

Sponset produkt

Se gjerne tidligere innlegg om Nugatti her og her.
NB! Da jeg flyttet bloggen fra blogg.no over til eget domene i desember 2010 fikk jeg dessverre ikke med alle bildene fra de gamle postene. Det er derfor det ikke kommer opp bilder på de to linkede innleggene eller noen andre fra før desember 2010.

6 thoughts on “Nugatti Melkesjoko fra Stabburet”

  1. Nam, denne må testes ut! Jeg er heller ikke spesielt glad i sjokoladepålegg med hasselnøtter, og sjokoade blir for sukkertsøtt og sjokoladesausaktig. Har du forresten testet ut nugatti krønsj? Har hatt lyst til å prøve den, for jeg er en stor smash-elsker.

    1. Oi, jammen er du oppmerksom kjære deg. Så moro at du leste det! Kom opp på kaffe en dag, begynner å bli en stund siden forrige kopp. 🙂

  2. Jeg er allergisk mot hasselnøtter, men spiser Nugatti innimellom og tar støyten, bare fordi jeg syns det er så himla godt. Derfor ble jeg veldig glad da denne varianten kom. Men den smaker jo ikke som den andre (selvsagt), så det ble ikke gjenkjøp hos oss. Vet ikke helt hva jeg hadde ventet meg, men noe som kunne matche den andre varianten, hvilket ingen av oss (to store og to små) syntes den gjorde.

  3. Vi er en nugatti familie og har vel alle bortsett fra air:) Det må legges til at dette er lørdags- og ferie pålegg:) Minsten i huset har nøtte allergi og kan ikke spise de vanlige. Det var hæla i taket når det endelig kom en ny uten nøtter:) Enden på visa er at eldste mann elsket denne og minsten har lagt sin elsk på Philadelphia med melkesjokolade:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.