Kokkeklar skogsoppsuppe fra Stabburet

Denne suppen er ikke ny nå lenger, men jeg tenkte å tipse om den allikevel. Den kom i høst så vidt jeg husker, det var i hvertfall da jeg smakte den for første gang. Den finnes jo en del kokkeklare produktvarianter fra Stabburet nå, og flere av dem har overrasket meg forbausende positivt. (Blant annet disse kjøttkakene.)

Skogsoppsuppe

Lettforståelig bskrivelse av fremgangsmåten utenpå posen. Man koker melk, tilsetter suppeblokkene -som løste seg opp veldig raskt og greit, og til slutt tilsetter man blandingen med sopp, kylling og bacon.

Suppeblokker

Frosne suppeblokker

frosne biter

Frosne biter

Denne suppen er god! Den blir passe tynn, faktisk tynnere enn jeg hadde trodd i utgangspunktet. Det er heller ikke noe problem å tilsette litt ekstra melk hvis man vil ha den enda tynnere enn den er med opprinnelig væskemengde. Ha! – ordet væskemengde minner meg innmari om naturfagtimene på ungdomsskolen og «Arkimedes’ Lov».

Konsistensen er fortsat ganske kremet selv om suppa ikke er så tjukk. Den har mye, fyldig smak, og jeg synes den er kraftig krydret til soppsuppe å være. Men ikke sterk. Heldigvis er den ikke så salt som mange ferdigsupper er. Bitene av sopp, kylling og bacon er gode, smaksrike og krispe. Ikke vasne slik jeg også hadde antatt da jeg skulle smake første gang. Kunne ønsket meg litt flere baconbiter, siden man smaker mest av soppen og kyllingen. En gang tilsatte jeg faktisk en god neve stekt smårettbacon og det var veldig godt oppi.

Selvfølgelig skulle jeg hatt tid og overskudd til å lage min egen soppsuppe fra bunnen av. Men da det er ganske utopisk de fleste hverdager, er dette et godt alternativ for meg. Den er faktisk ferdig på max 10 minutter. Og som dere skjønner har det blitt noen gjenkjøp. Det er dessverre ikke alle butikker som har akkurat denne varianten, men min nærmeste Mega har den i hvertfall.

Suppebolle

Ok, dette bildet burde kanskje vært stylet og arrangert litt bedre. Jeg skulle lagt oppi en liten frisk urtekvast og hatt noen tykke, ferske, grove brødbingser ved siden av. Men når jeg er sulten og klar for å spise, og faktisk akkurat har kommet inn etter skitur som i dette tilfellet, blir det ikke mye tid til å leike fotograf. Da vil jeg ha mat. 😛

Hva synes dere om denne suppen? Flere som har latt seg begeistre?

Gjenkjøp: Ja

Consuming

Har forresten sett flere «Kokkeklare» produktnyheter fra Stabburet på plass i butikkene den siste uken. Skal smake og skrive så snart jeg får mulighet! 😀

4 thoughts on “Kokkeklar skogsoppsuppe fra Stabburet”

  1. Ingen komentar til produktet, men vil bare si att dette er en av nasjonens beste nettsider 🙂 Og godt å se den er tilbake i godt gammelt slag 🙂 Ha en fin-fin dag!

  2. Jeg er generelt sett veldig glad i suppe. Men mannen er ikke helt enig. Men uansett så tror jeg at jeg skal prøve meg på denne. Den så god ut, og når sånne «eksperter» som deg har så mye fint å si, ja da må den jo smake godt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.