Jarlsberg Edel fra Tine

Til kveldsmat i kveld, ble det ei skive med den nye Jarlsbergosten Edel fra Tine. Kjøpte den på Ica for noen dager siden.

Jarlsberg Edel

I følge produsenten har denne en mykere konsistens enn den originale Jarlsbergen, men har fremdeles den «gode, fyldige, søtlige og litt nøtteaktig smaken».

Jarlsberg Edel åpnet

Mmmm, synes den var veldig god. Fersk og fin. Mjuk og lett å høvle rett fra kjøleskapet. -Uten at det ble mye løst rasp og griseri på kantene. Og det er et viktig kritere for om en ost får høy score eller ikke fra Consuming. 🙂 Den kjentes noe mildere i smaken enn den vanlige varianten, men det kan godt være noe jeg innbiller meg fordi konsistensen var litt anderledes.
Jeg må innrømme at jeg ikke spiser original Jarlsbergost så veldig ofte, og har derfor ikke noe solid grunnlag for å uttale meg om forskjellene. Men fin å høvle og god var den uansett. Tenkte faktisk ganske umiddelbart at denne måtte være ypperlig å bruke til matlaging, så der er jeg enig i det Tine skriver på hjemmesiden sin. Skal prøve ved første anledning. Blir trolig ikke så alt for lenge til, mat med smeltet ost er alltid en vinner når man har gjester.

Jarlsberg Edel på skiva til www.consuming.co

Det er helt trygt å prøve denne folkens, slett ikke noe dumt valg neste gang dere skal kjøpe gulost!
Flere som har smakt enda?

Takk til Elin for tips om dette produktet!

Gjenkjøp: Ja

Consuming

 

Følg meg gjerne på Bloglovin’ dere. -Da er det lett å se når jeg legger ut nye innlegg.
Begynner faktisk å nærme meg 100 followers. Fantastisk! Det hadde jeg aldri trodd, spesielt ikke siden jeg har hatt en såpass lang pause fra skrivingen.

bloglovin

7 thoughts on “Jarlsberg Edel fra Tine”

  1. Ja du kan trygt kjøpe den. Har funnet flere av produktene du mailet meg. Skal få skrevet innlegg fortløpende. Takk igjen! 🙂

 1. Var ganske god, men ikke så veldig forskjellig fra den ordinære Jarlsbergen. Ettersom prisen var såpass høy, 55 kr for 400 gram, tror jeg at jeg holder meg til den originale.

 2. Skannet osten
  Sikkerhetskontrollørene sa at det så ut som hun hadde sprengstoff i kofferten.

  – Jeg svarte at det eneste jeg hadde var en ost på to kilo, og jeg ble bedt om å ta ut osten, sier hun. Da osten ble tatt ut ble kofferten skannet på nytt og alt var i orden, sier hun til avisa.

  – De fortalte etterpå at ost kan ligne på sprengstoff når dette skannes og det var det også denne gang. Jeg synes det er greit at vi blir kontrollert og at de er nøye, men enkelte ganger kan det hele bli litt overdrevet, sier Holand som sier at det er første gang hun er blitt for å være «terrorist».

  Ekstra fin ost
  Hun forteller at osten av typen «Edel».

  – Det er en ny type Jarlsbergost fra Tine som er veldig god, sier Holand som er en opplevelse rikere.

  Les saken på Lofotposten.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.