Focaccia fra Regal

Focaccia er fantastisk godt, men jeg baker det ikke så ofte selv. olivenolje Synes det er litt mye kliss og styr, og ikke minst veldig mye olivenolje. Og så er det så utrolig lettvindt å bare kjøpe med en ferdiglaget hjem i en travel hverdag. Allikevel er det ekstra godt når den er helt nybakt og lun, så innimellom, hvis det kommer gjester tar jeg den klissete jobben.

Focaccia fra Regal

Som dere vet liker jeg best å bake gjærbakst fra bunnen av. Da vet jeg hva deigen inneholder, og dessuten tar det ikke såå mye lengre tid enn å bruke en ferdig melblanding.

Når det gjelder focaccia blir det litt anderledes. Den skal jo ha sin karakteristiske smak av deilige urter.
Prøvde for en stund siden en foccaciablanding jeg ikke hadde testet før, og synes den ble god. Greit å tipse om den. Har tidligere prøvd blandingene fra Møllerens (les evt. her), men denne er fra Regal.

 

 

 

 

 

 

 

Framgangsmåten regner jeg med dere forstår. Vi kan alle bake gjærbakst 🙂

focacciadeig

La soltørkede tomater på toppen, men de ble litt vel svidde i ovnen. Antagelig fordi jeg bare hadde slaget på glass i olje i huset, og ikke de som er helt tørre. Jaja, var bare å rulle dem av så ingen krise. Og de smakte faktisk ikke så svarte som de ser ut.

foccacia fra Regal klar til steking

Likte smaken på denne Foccacciaen veldig godt faktisk. Ganske så salt, særlig sden jeg hadde strødd maldonsalt på toppen også. Ah, litt salt tåler vi på en fredag. Urtesmaken er også fremtredende, og det synes jeg er viktig. Ellers kunne jeg like gjerne spist en loff. Den passet ypperlig til kyllingsalaten jeg serverte om jeg skal si det selv. (Gjestene sa det heldigvis også). Huff, tok så klart ingen bilder av brødet sammen med salaten, glemte kameraet litt da vertinnerollen overtok.

Focaccia fra Regal

Ser på hjemmesiden til Regal at focacciaposen som er avbildet der har et annet design enn den jeg brukte. Kanskje jeg hadde kjøpt en gammel pose? Spiller uansett ingen rolle. Jeg kommer helt sikkert til å kjøpe denne mixen igjen. Og så skulle jeg ønske jeg hadde en kjøkkenmaskin, for denne kunne med fordel vært litt luftigere. Det er imidlertid en grense for hvor lenge jeg orker å kna deigen med rå muskelkraft. 😉 Ja ja, det ble god uansett – også dagen etter.
Baker dere focaccia selv, med mix eller fra bunnen, eller kjøper dere?

Gjenkjøp: Ja

Consuming

14 thoughts on “Focaccia fra Regal”

 1. Focaccia er jo såå godt, men er enig at det er litt slitsomt å bake fra bunnen…denne her posen skal nok jeg og få prøvt en gang;) Så er det kjempegodt med fetaost å rødløk på;)

 2. Foccacia lager jeg faktisk fra bunnen.. Er jo så enkelt! Er heller boller jeg lager fra pose. Elter ikke deigen i det hele tatt, bare heller ‘klisset’ over fra bolle til langpanne. Synes ikke det blir noe rot da.. Men – jeg liker jo å bake da, og får man ikke noe spesiell glede av det så synes jeg mikser er topp! Smaker jo like godt som oftest og man får bruke tiden sin på det man synes er moro! 🙂

 3. Oi, jeg synes Foccacia er noe av det enkleste man kan lage, er jo bare å smelle alt sammen i en bolle, la det heve, også vips har man deilig brød! 😀

  1. Ja det er enkelt, men det er så grisete med all den oljen. Enda jeg ofte bruker mindre enn det står i oppskriften.

  1. Trur faktisk jeg kommer til å kjøpe denne fra Regal en gang til jeg altså. Synes den ble saftigere enn Møllerens.

 4. Focaccia er SÅ godt! 🙂 Jeg har bare bakt focaccia fra pose, men ikke prøvd posen fra Regal. Takk for tipset! 🙂

  Mmm, kyllingsalat og focaccia hørtes veldig godt ut! Tenker gjestene dine koste seg! 🙂

 5. Hvis denne er bedre enn Møllerens så skal jeg absolutt prøve den. Supert at du blogger igjen:-) og veldig godt å høre at det går bedre med deg

 6. Kna og klissete?

  Jeg lager ganske ofte focaccia – mest fordi jeg hater å kna deiger og bli klissete.
  Deigen hever i en bolle, man har den direkte i formen, lar den heve mer, stikker litt hull og steker den.
  Luftig og god blir den også 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.