Bakehjelp fra Mors Hjemmebakte

Jeg baker mye gjærbakst, og i høst fant jeg noen nye bakehjelpemidler fra Idun i butikken. Se her:

bakehjelpemidler

Luftigere bakst og Ferskere bakst.

Alt man trenger er en toppet spiseskje av dette magisk pulveret pr pakke gjær man har i deigen, og sim salabim. Fantstisk bakeresultat! Og produktene kan gjerne kombineres, det har jeg gjort de siste gangene vi har bakt.

Ferskere bakst skal i følge produsenten forsinke uttørringen av gjærbakst, slik at det du baker blir saftigere og bevarer den gode hjemmebakte følelsen lenger. Kan brukes uansett om man baker brød eller boller.

Luftigere bakst skal forsterke deigens naturlige proteinnettverk. «Dette gjør at de naturlige gassene som skapes under heving, bevares i deigen og gir et enda luftigere bakeresultat.» Og det kan jeg faktisk bekrefte at stemmer. Se bare på hevingen her. Denne deigen gikk raskt utover sine bredder og de ferdige bollene ble veldig luftige og gode.

Deig til heving

Det finnes et tredje produkt i serien som heter Fryst bakst. Har ikke testet det enda, men vil gjerne prøve det også.
Foreløpig tror jeg bare disse pakkene med bakehjelp selges hos diverse Coop-butikker og hos Ica. Jeg har enda ikke sett dem i noen av butikkene til Norgesgruppen. Kanskje de blir å finne der også etter 1. februar?

Sjokoladeboller
Sjokoladeboller 😛

Er det noen av dere som har testet disse tryllemidlene?
Og hva synes dere i så fall? Hjelper det eller er det humbug?

Consuming

15 thoughts on “Bakehjelp fra Mors Hjemmebakte”

 1. Mmm, de sjokoladebollene så virkelig gode ut! 🙂 Jeg har ikke prøvd noen av de nye produktene. Når jeg baker, tar jeg gjerne oppi to poser med tørrgjær og da blir det luftig og flott bakverk! 😉

 2. Jøss, disse har jeg ikke sett! Må prøves! Ps er på grunn av sånn som dette at jeg har savnet bloggen din! Takk for tips!

 3. Er jo litt rart at man må ha et tilleggsprodukt i tillegg til gjær, det vil jo si at Idun sier det ikke er nok med sitt eget gjær, dvs er ikke gjæren god nok spør du meg! Har du forresten lagt merke til at tørrgjæren for søt bakst koster 10kr mer enn den «vanlige» blå? Hva er den store forskjellen som rettferdiggjør så stor prisforskjell?
  Men uansett så bollene dine veldig gode ut!

  1. Har egentlig ikke tenkt på det på den måten, dette skal vel være et produkt med en litt annen funksjon.
   Har ikke tenkt på prisforskjellen på tørrgjær, bruker så godt som alltid fersk gjær 🙂
   Og bollene ble veldig gode 😛

 4. Som moren min sa for en stund siden, før fantes det bare den blå typen, og bollene ble like gode. Så det er ikke godt å si. 🙂

 5. Har prøvd begge, og nå klarer jeg ikke leve uten! Dette funker virkelig. Gir luftigere deig, mer saftig osv.
  Bruker denne i pizzadeig og brøddeig, og den gir en fin og luftig deig og ikke minst et luftig og saftig resultat 🙂

 6. Prøvde den for luftigere bakst i går og jeg må innrømme at jeg aldri har fått flottere og bedre boller! Blir en fast ingrediens her i huset heretter:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.