Tomatketchup Sort Pepper fra Idun

Da jeg gikk på ungdomsskolen var det stor stats å få reise helt til Oslo på klassetur. Enda mer stas var det å gå på McDonalds.
Når man verken kom fra Oslo eller Akershus var McDonalds noe nærmest eksotisk, og ikke minst obligatorisk etter museumsbesøk eller andre faglige ekskursjoner i hovedstaden.

Og en ting jeg husker veldig godt, er at vi allerede da blandet pepper i de små begrene med ketchup vi så ivrig forsynte oss med i selvbetjeningsdisken. Vi rørte det inn med pommes strips, og det var kult og smakte digg. Og selvfølgelig var/er vi ikke alene om å like dette. Er jo massevis av folk som gjør det i dag. Derfor har jeg utallige ganger fundert på hvorfor ingen av de store produsentene har lansert en ketchupvariant med pepper – siden så mange liker det. Hallo, de må da tenke profitt?

Så endelig da. I februar lanserte Idun en ketchup med ferdig innrørt pepper. Velkommen skal den være.
(Det som  friker meg litt ut er at det en limited edition-utgave. Den skal kun være i butikk fram til 1. september…)

Nå skal det sies at vi ikke er noe ketchuphjem. Barna mine liker det ikke noe særlig, og det er meget sjelden vi spiser pølser (eller annen mat som krever ketchup). Men i vinterferien på hytta på fjellet falt det seg naturlig å kjøpe det inn.

Synes flaska ser litt sinna ut, men man må vel bruke svart farge når man har med pepper å gjøre?
Det luktet veldig Idun ketchup da jeg åpnet korken for første gang. Pussig du.
Og her smaker man pepperet. Ingen tvil om det. Konsistensmessig kjennes det som vanlig ketchup, jeg kjente ikke noen korn, men de er synlige hvis man titter etter dem.  Kan tenke meg at denne blir et velkomment innslag i den kommende grillsesongen. Så gjenstår det å se om vi rekker å kjøpe ei flaske nummer to før den takker for seg i butikkene.
Har dere smakt? Gleder vi oss til grillsesongen? 😉

Gjenkjøp: Ja hvis vi rekker

 

10 thoughts on “Tomatketchup Sort Pepper fra Idun”

 1. Jeg synes denne høres kjempegod – ulempen er bare at jeg ca aldri spiser ketchup og har ei gigantisk flaske med Heinz stående i kjøleskap… Satser på å kunne kjøpe ny til sommeren, i allefall, og da blir det denne!

 2. Skal jammen prøve denne! Vi startet forresten grillsesongen i går! 😉 Herlig!

  Tavlemaling får du kjøpt på både Jernia og Biltema! Biltema sin er billig, men syns kanskje at Jernia sin var noe bedre??

  Fin søndag! Her er det nydelig vær! 🙂

  Aia

 3. Endelig er Idun ketchup med pepper kommet. Jeg skrev selv inn for flere år siden og beskrev min erfaring med
  McDonald og pepper i ketchupen. Det smaker fantastisk og gir en mild og god peppersmak. Håper den faller i smak for mange, og at den er å få kjøpt etter september også. 😉

 4. Dette er den beste tomatketchupen jeg har smakt.Ser den bare limited edition .SYND …Håper den er kommet for å BLI 😉 Skal i hvertfall hamstre så jeg har for ei god stund 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.