Karamellvafler -ekte eller fake?

Noen kolleger var nylig i Nederland og hadde kjøpt med seg noen helt fantastiske, karamellfylte vaffelkjeks til meg.
Vafler i ulike former er jo en spesialitet, og jeg må si at dette var en herlig smaksopplevelse.

Se så lekker boks!

Disse var akkurat passe sprø, hadde akkurat passe seig karamellkjerne og hadde akkurat passe mye smak. Alle på jobben som smakte var enigie i det. 😛

 

Siden jeg synes de var så gode, bestemte jeg meg for å prøve dette norske alternativet jeg så på butikken i går. «Roberts Karamellvafler» het de. Og angivelig er de …»produsert i Nederland for «EktaMat AS»  Det står at det er et Originalt hollandsk kvalitetsprodukt…
Njaaa… skeptisk her….

Må bare si at jeg ikke ble overbevist. Denne var for tjukk, for «klumpete» i konsistensen og litt for blaut. Hele kaka var liksom litt tung, og det kjentes som jeg beit i ei smultskive. Smaken var også for spiss, markant og spesiell og søt. Karamellen i midten var forsåvidt grei og passe seig, men siden alt det andre ikke svarte til forventningene ble jeg litt småskuffet her. Orket knapt å fullføre en blings, og overlot til de rundt meg å fullføre resten av pakken.

Angrer litt på at jeg ikke tok bilde på siden av tykkelsen på begge, så kunne dere fått sett forskjellen.

Hadde jeg ikke smakt the real thing i forkant, kan det kanskje hende jeg hadde syntes den var ok, litt…, men ikke mer enn det. Men kanskje det finnes andre alternativer her i landet som smaker mer overbevisende? Som ikke legger seg som en kampestein i magen. Jeg tar gjerne i mot tips!
Og til dere gutta på jobben; hvis dere skal nedover snart igjen, kjøp gjerne med en boks eller to til meg. 😛

18 thoughts on “Karamellvafler -ekte eller fake?”

 1. Heisann! Åh, så masse spennende du har anmeldt på bloggen din! Det er en stund siden jeg var innom og kikket hos deg, men nå skal jeg følge deg på Bloglovin, så da går jeg ikke glipp av et eneste av innleggene dine 🙂 Klem fra Anette! PS Brownieskaken må du bare prøve å lage, den var fantastisk god 🙂

  1. Så hyggelig, ja gjør det. Jepp tenker å prøve kaken i helga, så får jeg se hvordan det går… Hi-hi 🙂

 2. Tror du får orginalen på Deli de Luca.. Men koster vel sikkert skjorta da.. Mener også å ha sett dem på noen kaffebarer? Er ikke så glad i dem selv!

 3. Denne vaffelen er ikke belgisk. De er nederlandske og ble for første gang laget i Gouda på 1800-tallet. Belgiske vafler er tykkere og har ikke sirupfyll 🙂

 4. Kontakt http://www.kvalitetsgutta.no
  De har noen skikkelig gode vafler som jeg selv har smakt. Vet ikke helt hvor du får kjøpt dem, men om du kontakter dem så kan de sikkert fortelle deg hvor du får tak i dem, eller kanskje de kan sende til deg. Selv kjøpte jeg av dem på torg i Oslo.

 5. Vet at Bjørken lager noen som er veldig gode. Tynne, litt seige og litt sprø. De er mye mindre enn de «vanlige» da, 3-4cm i diameter eller noe, så ganske små. Men veldig gode, synes jeg 🙂
  Tror man får kjøpt dem på de fleste Kiwi (har dem i hvert fall på Kiwi på ByPorten).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.