Lett å lage – Tomat og basilikum fra Prior

Som dere vet er jeg glad i mange av Priors produkter, og siden anledningen bød seg i dag, testet jeg ut deres nyhet Lett å lage – Tomat og basilikum. Dette er en liten form som inneholder både kylling lårkjøtt og en liten pose saus/paste ved siden av. Smart og lettvindt.

Først skulle man steke kyllingen, og deretter tilsette sausen + en halv desiliter vann. Etter å ha småkokt i 5-6 minutter er retten klar til servering (sammen med pasta som man har i huset fra før).

Dette var langt fra noen kulinarisk opplevelse. Det smakte middels, men jeg fikk  -o skrekk o’ gru – assosiasjoner til barndommens hytteturer med Spaghetti a la Capri på menyen. Blæh, det vrenger seg nesten litt i magesekken bare ved tanken.
Kyllingkjøttet var litt for slintrete etter min smak. Kastet faktisk noen biter i søpla i løpet av stekingen. Er så ekkelt når kyllingtrevler setter seg fast i jekslene. Sausen var for tjukk, for tørr, og smakte litt institusjonsmat.

Dette er helt sikkert en grei rett å spise som hybelmat, hvis man er av typen altetende. Og det er det jo mange som er, – helt okay det.  Jeg er nok litt for kresen og orket ikke spise halvparten en gang. Selv om jeg var sulten som en ulv. Takke meg til å steike kylling selv og tømme over en boks hakkede tomater og litt løk. Blir mye bedre!

Ser at Prior også har lansert en annen variant Lett å lage, med Tikka masala. Ha! -gjetter på at jeg styrer en diger omvei unna den. 😉

Er dette noe som kommer til å vare da? Har dere smakt?

Gjenkjøp? Nei

15 thoughts on “Lett å lage – Tomat og basilikum fra Prior”

 1. Jeg har ikke prøvd den.
  Men synes dette virker som noe ala «ferdig» potetstappe som er fryst.
  Det er liksom lettere…men det er like greit å lage det fra bunnen av :p
  kommer nok ikke til å prøve dette!

 2. Alt som kan minne om Spaghetti a la Capri er uaktuelt. ALT.

  (Og vet du, det finnes faktisk (de er få og forstyrrede, selvsagt) mennesker som har Spaghetti á la Capri som favorittmat…..)

   1. *rekker opp en hånd* «Hei, jeg heter Håkon, og jeg er caprikoliker, og har vært «edru» i nærmere 15-16 år nå. Uff, jeg var hektet på det i barndommen, det ble mange bokser, med både ketchup og loff ved siden av.

    Men at noen i voksen alder kan ha dette som favorittmat er utrolig. 🙂

 3. Hei, denne hadde faktisk vi også til middag i dag. Sammen med ris, riktignok, men det hjalp ikke nevneverdig på smaken:( Dette var ikke godt, helt enig med deg i det du skriver. Kjøttet var veldig trevlete, jeg måtte finrense og ta ut masse fettete biter. Og sausen smakte syntetisk og luktet i tillegg ikke bra. Nei, neste gang blir det rent kyllingkjøtt og hjemmelaget saus.
  Takk for artig og nyttig blogg, forresten. Første gang jeg kommenterer, men er innom «på besøk» titt og ofte:)
  Cecilie

 4. Ulempen med ferdig oppskjært kjøtt er at det følger så mye rask med, og det så man jo virkelig her! Som tidligere kjøttskjærer gremmer Gubben seg når han ser sånt, skikkelig dårlig arbeid, og det gjelder desverre ofte på alt oppskjært kjøtt…. Kjedelig.

 5. Æsj, «død mann på boks» kalte vi hermetikkmat for i millitæret. Den der Capri sammenligningen var avskrekkende, godt å ha noen som tester så man slipper slike traumatiske opplevelser selv ^_^

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.