Smarte nyheter som varer

Som dere vet gleder jeg meg alltid til nyhetene kommer i butikkene ved de store lanseringsdatoene.
Og en ting er selvfølgelig å se hvilke nyheter som kommer innen de vanlige produktvariantene. F.eks hvilken ny potetgullsmak Maarud presenterer, eller hva Nidar har fylt sjokoladene med denne gangen. Men en annen ting som fascinerer meg er alle de nye løsningene produsentene klarer å pønske ut for oss. De må jo hele tiden være kreative og innovative i kampen om markedsandelene. Og jammen konstruerer de mange nye behov for oss forbrukere. Ofte tenker jeg at dette er bare tull, dette kommer til å forsvinne – og mye gjør nettopp det. Men innimellom er det noen som treffer spiker’n midt på hodet. De pønsker ut et produkt eller et konsept som faktisk funker. 😛

Eksempel på et slikt produkt er Boil-in-bag ris. Genialt! Siden disse porsjonspakkene kom i butikkene kan jeg nesten telle på en hånd antall ganger jeg har målt opp ris med desilitermålet mitt. Noen som er enige?

Et annet eksempel er alle disse kaffemaskinene som krever kapsler. Dette er jo dyr kaffe! Allikevel er det flere og flere husstander som kjøper seg en maskin. Det er vel snart rundt 10 år siden Nerspresso ble introdusert i Norge fort første gang, og jeg kan ikke tenke meg at løsningen, uansett produsent, forsvinner i overskuelig fremtid. Eller hva tror dere?

Har dere andre eksempler på geniale produktnyheter som har kommet for å bli?

13 thoughts on “Smarte nyheter som varer”

 1. Enig!! Jeg bruker KUN boil-in-bag ris jeg nå, det er jo såå enkelt 🙂
  og jeg fikk dolce gusto kapselmaskin til jul, så jeg håper for all del at de ikke forsvinner 😉
  Jeg elsker den kaffen <3

 2. Alltid spennende å se hva som kommer – og hva som varer. Også er det frustrerende når noe av den man pleier å kjøpe går ut av sortimentet. Jeg kjøper verken kapselkaffe eller risposer, men… 😉

 3. Jeg er en elendig kokk så jeg klarer ikke en gang å lage ris riktig. Så jeg elsker poserisen. 😛
  Jeg drikker ikke kaffe så den bryr jeg meg ikke så mye om, Men hadde jeg drokket kaffe hadde jeg ikke brukt disse maskinene som koster og disse kapslene som koster enda mer. 😛
  Mannen drikker presskanne kaffe han da.
  Vi hadde en sånn maskin i huset her. Den ble vel brukt 5 ganger eller noe.

 4. Greit nok, man slipper å måle opp risen, men SÅ ille er det ikke å måle det opp. Og prisen, ja, når en 500g med boil-in bag fullkorn fra uncle bens koster omtrent det samme som 1 kg med fullkorn fra uncle bens (som man må måle selv) så er det ikke tvil om om hvilken jeg velger.

 5. Det er jo noen år siden nå, men skivet og revet ost var det mange som mente var et «tullete» produkt, og bare gjort for å kunne ta en høyere pris på osten.
  – Men i dag er det helt vanlig å kjøpe det!
  Og for mange så er det vel vel så mye muligheten for å kjøpe mindre mengde, og slippe å kaste mye rester, som at en fordi en er lat 😉

  Enda lengre siden, men micropoppcorn er også genialt. Ferdig porsjon, rett i micro-ovnen, og ingen klin….. 4-ganger prisen, men det er det verdt 😉

  Og her i huset har vi kaffemaskin til bønner, og ingen pods – men poseris bruker vi mye 🙂

  1. Wow, imponerende. Helt enig i det med osten – hvem hadde trodd at det skulle vare?! Håper flere kommer med kommentarer som deg og ikke henger seg så opp i risen som jeg brukte som eksempel. 🙂

 6. Kaffekapser og slike dyrere innebygde maskiner er genialt ! Risposer synes jeg bare er irriterende, blant annet fordi de er «ferdigporsjonert» og altfor dyre… 🙂

  Går en del år tilbake i tid: En av de storste revolusjonene var vel på sluttet av 80-tallet da man begynte å selge ferskt vakumpakket kjøtt over hele landet. Tidligere var man utenfor byene avhengig av å dra til en slakter i byen, spesialbestille eller ty til frossent kjøtt om man skulle ha seg en biff. I dag har jo hver eneste butikk fersk biff.

  Fra nyere tider synes jeg ferdigvaskede poteter, særlig disse små franske, er en velsignelse – det er bare å skylle å tilberede.

 7. Apropos det med osten, så er ikke revet ost det samme som vanlig ost. All revet ost er syntetisk ost, og er ikke bra for helsen, bare sånn at dere er klar over det. 🙂

  1. Jeg bruker aldri ferdig revet ost jeg. Har et utmerket rivjern jeg benytter. Men skivet ost hender det jeg kjøper. Særlig hvis det er spesielle varianter jeg ikke skal ha så mye av.

  2. Det er ikke riktig. Mye av det som er revet er vanlig ost bare i annen form.
   Det er de variantene som ikke har benevnelsen»ost» i seg som er laget av bl.a transfett.
   Revet fra Arla FirstPrice og de andre billigvariantene.
   Så revet jarlsberg, norvegia og de andre er ikke jukseost 🙂

 8. Vi har fått så dårlig tid, da er det greit med snarveier. Jeg bruker bare jasmin ris, og i Riskoker går dette lett som en plett.. Har og en kaffemaskin for travle morgener. Blir bare mer og mer ferdigprodukter, men altså, en vaffelrøre må vi nå kunne lage selv;0) eller;0)?

 9. Trist å lage den kjipe hurtigrisen eller boil-in-bag risen. Smaker ikke på langt nær så godt som nykokt jasminris 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.