Nøttemixer

Jeg er ikke så glad i peanøtter eller chillinøtter når jeg skal ha noe snacks. Da velger jeg heller potetgull eller tortillachips. Sånn til kveldskos en lørdag altså. Mmmm…. 😛
Men når jeg skal ha med energipåfyll på tur, eller en liten snack en lørdag når jentene mine får lørdagsgodt, kan jeg godt velge en liten pose nøtteblanding. Og da helst en nøtteblanding som inneholder litt tørket frukt også. Mmmm…

Favoritblandingen i høst har vært GO Grønn – juice infused fra Den lille nøttefabrikken. Perfekt blanding og akkurat passe stor. Nå har imidlertid den blitt litt vrien å få tak i (hvorfor skjer sånt alltid meg??), de har den i hvertfall ikke lengre på min nærmeste Menybutikk. Så da blir man litt tvunget til å teste ut alternativer da. Og her forleden foretok jeg en liten uhøytidlig sammenligning. Ser Sørlandschips har vært gaske hissige med nøtteposelanseringene sine i det siste, så da kjøpte jeg mixen med pose som lignet mest på favoritten min.

GO fra Den lille nøttefabrikken inneholder en ”blanding av nøtter røstet i rapsolje og tørket frukt som består av nøye utvalgte ingredienser som papaya, cashew, tranebær, pistasjnøtter og valnøtt. GO Grønn er uten tilsatt salt og er ”juice infused”. Det vil si at de tørkede tranebærene er tilsatt naturlig blåbærjuice som gir en svært god og litt søtere smak enn ordinære tranebær
Jeg synes denne mixen er opp i mot perfekt. Akkurat passe blandingsforhold mellom frukt og nøtter og smakene passer sammen. Egentlig er den ganske søt også.

 ♦ ♦ ♦

Mixen fra Sørlandschips i farta” inneholder mye av det samme: Rosiner, peanøtter cashewnøtter, tranebær, ananas og mandler. Og strengt tatt så er vel mandel en belgfrukt, og ikke en nøtt? Det står jo at posen inneholder frukt da, så det er helt okay. 😉

Men her er det også dessverre et lite drawback. Posen inneholder peanøtter. Å neeeeiiiii. Peanøtter synes jeg alltid dominerer for mye når de er med i en mix. De tar mye plass smaksmessig, så de andre smakene slipper ikke ordentlig til. Dumt. men de andre nøttene var gode. og fruktbitene. Selv om noen av dem satt klumpet sammen i klaser.

Konkluderte med at jeg foreløpig ikke har funnet noe verdig erstatter for favorittmixen min fra Den lille Nøttefabrikken. -Men jeg fortsetter å prøve i tiden som kommer. Noen som kan anbefale meg en god mix kanskje? (Uten peanøtter og rosiner!)

2 thoughts on “Nøttemixer”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.