Smørbar Cheddar fra Tine

Denne osten har jeg fått tilsendt via en Buzzadorkampanje. (Se eget innlegg om å være Buzzador  her)

Jeg er glad i ost. Mange typer ost. Det har jo uendelig mange bruksområder, og i disse gullrekka-og-tacotider er jo cheddar en mye brukt variant. I hvertfall hos oss. Synes derfor det var veldig spennende at Tine har laget en smørbar variant av denne festosten.

Smakte den både på knekkebrød og som en slags dipp til tortillachips. På knekkebrøet ble det liksom litt mismatch synes jeg,  selv om osten isolert sett var deilig i samken. Men som dipp var den kjempegod!!

Smaken minner om en mild variant av den Cheddarsausen fra Old El Paso som man kan kjøpe enten i boks eller i pulverform, men konsistensen var ørlitebitt fastere. Det smaker cheddar, ingen tvil om det i hvertfall, og fargen er lys og delikat orange. Vil nok si at det er mer et snacksprodukt enn noe for brødskiva. Den fungerte også utmerket som smakstilsetter  i en hvit saus jeg lagde for bruk på pasta.

Siden jeg hadde fått tilsendt osten via en Buzzadorkampanje, tok jeg den med på jobben for å la kollegene mine smake. Her er noen av meningene deres:

Tore: Denne var fin!
Magne : Sammen med tortillachips var dette en vinner.
Line: Dette ble litt mye. Er ikke glad i cheddar i utgangspunktet. Men hadde ikke takket nei til den sammen med tortillachips og et glass kald øl. God, vil prøve mange av denne.
Trine: For en lettvind måte å lage nachos på! Likte den godt, den var på en måte frisk, kan hende jeg kjøper den.
Eva: Kjempegod, veldig god, rund smak.
Karianne: Denne var litt mild, mer enn snacks ost enn til brødskiva.
Kristin: God, denne spiser jeg gjerne som smøreost. God konsistens. Gir meg cheez doodles-følelse.
Guro: Denne var mildere enn forventet, er litt skuffet, ville hatt mer smak.
Tonje: Her toktortillachipsen overhånd, jeg ville hatt mer smak på osten.
Mia: Denne smakte for lite.

Som dere ser var det litt forskjellige meninger, men av de tre ostene vi testet kom denne klart best ut. Mange var veldig positive og kom tilbake for å smake mer. 😛 Jeg er sikker på at jeg kommer til å handle den inn igjen til matlaging eller som dipp.

Noen av dere som har smakt den?

Gjenkjøp: Ja

2 thoughts on “Smørbar Cheddar fra Tine”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.