Sjokoladefondant fra Møllerens

Forrige søndag bakte vi disse til en kjapp dessert. Sjokoladefondant fra Møllerens.
(Kjøpte pakka på Rema 1000)

Pakka inneholdt kakemix, sjokoladebiter og 4 former. Så da ble det ei kake til hver i familien.

Det var kjapt og lett å blande sammen mixen, jeg tilsatte bare 2 egg og smør.
Her er de klare til steking…….. og ferdigstekte.

Det er jo en hårfin balanse når man steiker sjokoladefondant, den skal ikke være for rå, men heller ikke for fast. Kjernen skal være akkurat passe flytende. Jeg stekte dessverre våre 2 minutt for lenge, så det ble en heller liten flytende kjerne. Og det var litt dumt, for den delen som var fast kake smakte ikke så veldig mye. Det ble liksom som en passiv sjokoladekake. Jeg kjente kakekonsistensen og registrerte at jeg spiste noe med vag sjokoladesmak, men den var langt fra magisk. Litt bortkastede kalorier når det ikke ga så mye nytelse. Men den delen som var mer flytende, og det som var i kontakt med det flytende, det var godt. Jeg drysset litt melis på toppen, og det var bra, for jeg synes ikke de var så veldig søte av seg sjøl.

Jeg har faktisk lyst til å kjøpe den igjen, og så heller være litt mer oppmerksomt tilstede på kjøkkenet under steking. (Ikke holde på med alt mulig annet. Jeg vasket nemlig inne i et skap da jeg stekte disse, og siden jeg sto høyt oppe på en krakk ville jeg bare gjøre meg ferdig før jeg klatret ned og tok dem ut. Huff, leve latskapen.)

Ellers så er det ikke så veldig vanskelig å bake sjokoladefondant fra bunnen heller da. Så ja til gjenkjøp til mindre formelle anledningher, og nei til gjenkjøp og servering til «finere» gjester. 😛

Gjenkjøp: Ja

6 thoughts on “Sjokoladefondant fra Møllerens”

  1. Sjokoladefondant er farlig godt, og jeg har bakt det noen ganger. Liker at den heller er litt for flytende, enn litt for fast, men det beste er selvfølgelig når den er perfekt! 😉 Denne enkle varianten har jeg ikke prøvd, men jeg har faktisk en pakke stående «på lur» i skapet, så det blir. En dag. 😉
    Ellers synes jeg flere av kakemiksene som er på markedet etter hvert er et godt alternativ i en travel hverdag.
    Ønsker deg ei knallbra uke!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.