Sjokoladeegg fra Freia

Jada, jeg har smakt dem. Etter såå mange tips fra dere, kunne jeg jo ikke la være å kjøpe en kartong. (Selv om det fremdeles er lenge til jul.) Tusen takk forresten – jeg liker tips. 😛 Men nå er det vel snart ikke flere juleprodukter å teste i november og desember? Må medgi at det er litt stusselig å tenke på.

Kartongen her er jo tilnærmet identisk med påskekartongen. Den ga meg umiddelbart forhåpninger og assosiasjoner til disse nesten magiske påskeeggene vi nyter hvert år.

Jeg ble litt faktisk litt skuffet over at Freia ikke har klart å produsere røde eller grønne skjeer, jeg hadde satt pris på litt julefarge. Men det er trolig et kostnadsspørsmål. Antar at det er billigere og enklere å bruke de orange de sikkert allerede har en million av liggende på påskelageret sitt. Helt greit, dog litt simpelt – men orange plastskjeer gjør også nytten altså.

Sad but true, men dette ble alt for mye for meg. Ble litt overveldet etter den første skjeen. Hadde gledet meg (selvfølgelig), men forventningene ble dessverre ikke helt innfridd. På pakningen står det Sjokolade-egg fylt med sjokoladekrem, og i teorien er jo det en vinnerkombinasjon. Men her var det for mye nougatsmak. Den ble rett og slett for dominant. Dere som har lest innleggene mine om sjokoladepålegg tidligere, vet at jeg ikke er så begeistret for nøttesmak på sjokolade, og her var den ganske fremtredende. Tenkte med en gang på hasselnøtter og Nugatti. Mannen i huset foreslo at vi like gjerne kunne kjøpt våre egne, tomme sjokoladegg og fylt dem med noen skjeer Nugatti. De ble for kvalmende for ham også. Når sant skal sies var jeg litt forberedt på denne smaken altså, siden så mange av dere hadde tipset og informert om dette. Men allikevel; jeg hadde håpet at nøttesmaken ikke skulle være fullt så tydelig. Småjentene mine likte dem god da. ♥ ♥

Kanskje jeg rett og slett ikke er i målgruppen her? Mulig jeg er for gammel for smaken? Jeg liker påskeeggene mye bedre! →
Gjetter uansett på at veldig mange av dere kommer til å like disse kjempegodt, særlig hvis dere liker Nugatti. Det er åpenbart en lur lansering fra Freia sin side.  Har dere smakt enda?

Gjenkjøp: Nei

15 thoughts on “Sjokoladeegg fra Freia”

 1. Artig at vi kom til samme konklusjon 🙂 Jeg liker nugatti, da.. men jeg fikk også assosiasjoner til da jeg var unge og blandet oboy i eggedosisen.. den litt «jalla» sjokoladesmaken? Det synes jeg denne kremen i eggene smakte også. Søtt, kvalmt og en stor honnør til de med stålmage som klarer å spise disse.. he-he. 😀

 2. Jeg er ingen fan av påskeeggene, så på grunnlag av din dom ( og tidligere suksesser med å følge dine råd) frister da heller ikke kjøp av disse. Fantastisk oppsummering på slutten! Likte din klare konklusjon om gjenkjøp eller ei 🙂

  1. He-he, regner med at du skjønte at disse konklusjonene på slutten kommer etter ditt ønske 😉 (Fikk jo overbragt forespørselen) Håper alt står bra til med dere og veldig moro at du leser bloggen! 🙂

 3. Jeg liker dem heller ikke… Enda mer enn Nugatti, som faktisk er godt, smakte de for meg Nugatti Air, og den er grusom! Nei fysj, det ble ikke mer enn et par små skjeer her heller….
  (Men det er kanskje like greit? 😀 Dyre og vanvittig kaloririke, jeg liker jo nok sånt fra før…)

 4. Du er for gammal! 😀
  Synes dette er litt tåpelig av Freia (Kraft) – det er ingenting som heter juleegg. Her burde de brukt litt mer ressurser på å finne på noe nytt, i stedet for å tilby en kopi av et annet (i min gane) ganske forferdelig produkt.

  Roald Dahl har mange sider om sjokolade i sin kokebok. Sjokolade er så viktig, mener han, at barn burde fått undervisning om det på skolen. Men når det gjelder slike påskegg er han klar i talen:

  «…. sammenlignet med salget at til den mildeste og mest avskyelige av alle sjokolader, Creme Påske Egg. Hvert år selger Cadbury 200 millioner av disse forferdelige sukker-marerittene mellom jul og påske. Det er det mest motbydelige du kan få kjøpt …. »

  😀

 5. Så fint at du har testet disse. Dette er helt klart ikke noe for meg og jeg hadde absolutt gått i fellen siden jeg er veldig glad i påskeeggene. Nå kan jeg bruke penger på en annen sjokolade i stedet 🙂

 6. Åh, så gøy at du endelig har testet dem!
  Jeg har selv ikke smakt på de enda, men jeg er ikke så glad i Nugatti, så jeg tror kanskje jeg skal kjøpe en pakke til kjæresten(som forøvrig elsker nugatti) og smake av han, hihi.
  Forresten, er disse like stive i prisen som påskeeggene?

 7. Tenkte jeg bare skulle kommentere denne:
  Dette produktet er ingen nyhet i butikkene – bortsett fra navnet da, men noe jeg regner med mange ikke husker.
  Aller første gang Freia kom med påskeeggene sine i slike kartonger (tror det må ha vært 1997 el rundt der) så var disse med. Da fikk man 2 med melk og 2 med sjokolade.
  Husker godt at jeg elsket disse og ikke var særlig glad i melkeeggene. Men så ble det altså bare med dette ene året, de fortsatt bare med melkeeggene. Men så vet jeg også at jeg har sær smak da ;p
  Jeg og ei venninde som likte melkeeggene pleide kjøpe sammen, det var genialt 🙂
  Kjøpte disse nå når jeg så de, smaken min har muligens blitt mer voksen? De smakte bra, men mye bedre sist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.