Juleglede fra Freia

Denne var ny av året. En sjokolademixpose fra Freia. Jeg er alltid åpen for litt Juleglede jeg, så vi testet den i helgen. Synes posen hadde et koselig design.

Den inneholder:
♣ Marsipan
♣ Golden Toffee
♣ Krokan Rull
♣ Melkesjokoladefigurer
♣ Firkløver

Jeg fikk litt samme følelse som da jeg testet Gullruter fra Freia helt i denne bloggens spede begynnelse. Det skjer noe når Freia (eller Kraft Foods som jeg kanskje bør skrive) putter mange ulike biter oppi en pose. Sjokoladen deres er jo god den, riktig så smakfull,  men det er akkurat som om den får noe udelikat over seg. Bitene gnisser litt mot hverandre og de blir litt gråe, småpjuskete og mindre innbydende. I hvertfrall å se på. Synes egentlig også dette var en litt kjedelig sammensetning.  Og for meg som også synes marsipan med mørk sjokolade blir for sterkt, var det faktisk litt mindre glede enn forventet å hente fra denne posen. Mannen var enig. Barna likte naturligvis alle figurene av ren sjokolade, så for dem ble det lykke uansett, men jeg var ikke helt fornøyd. Det ligger faktisk igjen noen marsipanbiter igjen enda (mandag kveld), og jeg regner med at de blir liggende til neste helg, eller at vi gir dem bort hvis noen stikker innom på besøk i løpet av uka.

Tenk om Freia hadde vært hakket mer kreative her? De kunne jo laget noen slike juleformede Smilfigurer (Sagnomsuste biter), som dessverre er gått ut av produksjon. De kunne hatt med noe med krisp, eller laget noen minivarianter av disse juleeggene sine (selv om jeg ikke likte dem så godt personlig -men det ville gitt variasjon). Eller kanskje noe med skum eller puffet ris. Eller hva med en fruktnøttbit? Kombinasjonsmulighetene er jo så enorme!

Nei, gleder meg heller til å teste en av årets poser fra Nidar (har en i skapet) Har tittet på den og det ser ut som om innholdet er det samme som i fjor, men designet på posen er nytt. Har hatt den liggende siden onsdag, håper jeg klarer å spare den helt til neste helg 😉

Joda, Freia sjokolade er kjempegodt det, og isolert sett synes jeg ren sjokolade fra Freia er bedre enn ren sjokolade fra Nidar, men jeg synes ikke det funker optimalt i pose. Mannen min synes forøvrig også det var for lite i posen.
Noen andre som har smakt denne enda?

Gjenkjøp: Nei

2 thoughts on “Juleglede fra Freia”

  1. Nei ikke enda, hehe. Har både prøvd minde sin (iiiikke god) og nidar sin julepose (good). Kjøpte meg julemenner i dag. Men må si jeg ble skuffet. Hele 14 kr pr. stk på bakeriet. Hadde de vært supergode hadde prisen vært heelt grei, men når de var så harde at nesten tenna fløy i alle kanter… da altså….:(

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.