Hjemmelaget julemarsipan fra Nidar

I utgangspunktet er jeg ikke spesielt positiv til at julevarene kommer i butikk i midten av oktober. Synes det er alt, alt for tidlig. Midten av november kan jeg dog akseptere. Men jeg er visst ikke særlig prinsippfast. Kom nemlig over denne posen med Hjemmelaget julemarsipan fra Nidar da jeg var innom Rimi i går, og kunne ikke la det forbigå i stillhet. Kjøpte en pose, og vi smakte altså i går kveld.

På posen står det at marsipanen er saftig, og jeg er hjertens enig! I den grad man kan beskrive marsipan som saftig da. Tenderer vel heller mot at den smeltet på tungen! Rett og slett nydelig! Mannen mente den smakte fundgy, altså som fudge.

Det er tre slags biter i posen, en med mørk sjokolade, en med lys, og en med lys sjokolade på halve overflaten. Jeg synes ikke de med mørk sjokolade var så god som de med lys. Den minnet veldig om Gullbrød og marsipanen kjentes liksom sterkere og voksnere i kombinasjon med den mørke sjokoladen. På de to andre bitene var smaken himmelsk.

Blir helt sikkert gjenkjøp av denne posen, men skal prøve å vente til desember. -Selv om jeg til dels er enig med nabo’n oppi gata; at det er godt å nyte marsipanen nå når den er helt fersk også. 🙂

26 thoughts on “Hjemmelaget julemarsipan fra Nidar”

 1. HM. Han har jo litt rett han der naboen….Jeg har jo en lei tendens til å hamstre marsipan på utsalg etter jul og påske…..den er jo ikke særlig fersk da…..
  Hørtes i hvertfall godt ut, fikk litt vann i munnen her…..

 2. Har foreløpig gått forbi julemarsipanen, men har observert denne posen. og ja, jeg skal prøve den! 🙂 Blir sikkert før desember for min del også! 😉 Flott å høre at den var god!

  Takk for koselig kommentar! 🙂 Jeg er i fin form!

  Ønsker deg en ny og fin uke! 🙂

 3. Jeg har foreløbig klart å gå forbi marsipanen.. men nysgjerrigheten tok overhånd da jeg fant Freia Sjokoladeegg (!!) med julefugler på i hylla. De fikk være med hjem (og jeg tror ikke jeg blir å kjøpe en eneste pakke når jeg tillater meg å kjøpe _skikkelig_ julegodt)… du får teste du og? 🙂

 4. Åh, nå gleder jeg meg enda mer til advent!
  Har et løfte for meg selv at jeg skal holde meg unna alle julerelaterte produkter frem til advent.
  Må si at det er vanskelig, det er jo så mye godt!

  Har forresten observert noe nytt i julesortimentet fra Freia i år.
  Det er «Juleegg», i samme lilla kartong som disse «berømte påskeeggene» med hvitt fyll man enten hater eller forguder.
  Disse «Juleeggene» har derimot mørk krem i midten, med smak av nougat.
  Noe å teste ut? 🙂

 5. Hm, enda ikke funnet denne, men ikke vært innom noen Rimi-butikk enda. Hadde håpet at Rema, Kiwi eller Joker hadde tatt den inn. Blir å prøve på Ica Maxi neste, før jeg må på Rimi 😛

  Er ingen fan av Rimi nei..

 6. Dette var snadder gitt!! Jeg syns ofte marsipan kan bli litt kunstig, er mest glad i Anton Berg sin og Gullbrød, så denne fallt veldig i smak hos meg. Min nye faste julemarsipan:)

 7. Jeg prøvde en dag en ny chips-sort fra Kims som heter «snart fredag» ,syns det var lite smak i den. Igår prøvde jeg noe nytt fra Freia som heter Popcorn, som var popcorn med sjokoladeovertrekk, den var bedre enn jeg trodde, gikk fint an. Har ellers igjen funnet karameller med havsalt fra Dupont d`isigny(fransk) trøfler fra La Praline(svensk forhandler, men tror disse også er franskprodusert), dette finner jeg hos Kom inn interiør og gaver på Jærhagen kjøpesenter på Klepp, Jæren, Rogaland. Her har de også frugtblanding fra Bolcheriet i danmark med mye godt i og det siste nye jeg fant her var også noe fra bolcheriet som heter: «Hjertets glæder» som var smak av champagne og jordbær. Det hender de er utsolgt for noen av produktene, er lenge siden sist de hadde karameller med havsalt. Står på fransk utenpå posen og husker ikke helt hva det heter på fransk, noe med Le hau… tror jeg.
  Betjening her pleier som regel ha peiling om jeg spør om hva som er godt. Veldig rart at det beste godteriet finner jeg i en interiørbutikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.