Sprett yoghurt fra Tine

Se på denne nye Sprett-yoghurten fra Tine.
Den er akkurat kommet i butikkene, og avløser Litagoyoghurten som har gjort nytten sin i mange år. Litt vemodig at den forsvinner synes jeg da…


Sprett-serien er ment å være for barn, -det ser man jo på emballasjen, og det finnes både mat og drikkeprodukter. Serien er basert på helt naturlige råvarer, og er uten konserveringsmidler.

Lillemor på 2 1/2 ble sjefssmaker denne gangen, og hun har nå prøvd både jordbær og bringebærvarienten.

Begeret med jordbæryoghurt gikk ned på høykant. Hun kikket litt på boksen, og registrerte at den så litt annerledes ut (kua manglet jo), men så satte hun i gang og spiste boksen tom. Det kom ikke et kvekk om at den smakte rart eller at hun ikke ville ha. Så fint, da gikk det jo smertefritt å innføre den noe sunnere varianten. Jeg smakte på den selv også, og syntes den var veldig lik Litago i smaken.

Bringebærvarianten ble ikke likegodt mottatt. «Den var ikke god», sa hun. Men det er stort sett jordbæryoghurt hun spiser, så det er ikke så veeeldig rart at hun foretrakk den framfor den med bringebær. Selv synes jeg bringebærvarianten var ganske sur, og konsistensen var mye tynnere enn den med jordbærsmak. Og da blir det også mer søl når små hender skal spise den selv. Blir nok ikke gjenkjøp av den.


Her er de andre produktene i Sprett-serien (Har lånt bilde fra www.tine.no) :

Vet ikke helt hva jeg syntes om designet på serien. De er åpenbart mer rotete og «kulere» enn Litagoboksene var. De var jo enklere og mer koselige. Får følelsen av at disse henvender seg til litt større barn, kanskje i skolealder, heller enn til de helt små.

Garanterer gjenkjøp av jordbæryoghurten, og kommer tilbake med rapporter på flere av produktene i denne serien etter hvert. 😮 Sender også en hilsen til den snille nabo’n oppi gata 😉

Har dere smakt noe fra denne serien?

 

14 thoughts on “Sprett yoghurt fra Tine”

  1. Hæææ, forsvinner Litago??? 🙁 Jeg har jo vokst opp med Litago!! Og nå fikk jeg lyst på bringebær- og banan-yoghurtene…. Søren.

    (Og hva med sjokolademelka, da?)

      1. Æsj, nedtur! Var på Coopen min idag og så etter en siste rest med Litago-yoghurt, men de hadde kun banan, og bringebær er jo den som er best..

  2. Jøss, at Litago forsvinner visste jeg ikke :-/ Tror nok Oskar spiser den nye youghurten uansett design 😉 Men er det et sunnere alternativ dette da?

  3. Jeg er ernæringsfysiolog i TINE og har jobbet med å utvikle Sprett. Jeg googlet Sprett og fikk opp blogginnlegget ditt som var gøy å lese. Leste diskusjonen og fikk lyst til å opplyse om at Sprett yoghurt ikke inneholder mer fett eller tilsatt sukker enn vanlig fruktyoghurt (TINE Yoghurt) eller gamle Litago yoghurt. Sprett yoghurt har 4-6 % tilsatt sukker, mot 7-8 % i vanlig yoghurt, og den har mindre emballasjer (80 og 125 gram mot 150 og 175 gram i «voksenyoghurt») Sprett inneholder en del sukkerarter, fordi melken og det høyere innholdet av frukt og bær bidrar med ganske mye sukker som naturlig finnes i disse råvarene. Hvorfor vi mener det blir feil, som Forbrukerrådet har gjort, å likestille dette med sukker i brus, kan du lese her: http://bit.ly/qZMLKf

    1. Så hyggelig at du tok deg tid til å kommentere. Tusen takk for nyttig info. Hos oss går det i Sprett yoghurt hver morgen uansett 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.