Sprudlende Eplemost fra Union Bryggeri

Kom over denne nye Eplemosten fra Union Bryggeri i forrige uke, da jeg handlet på Meny. Og nysgjerrig som jeg ble, kjøpte jeg selvsagt med ei flaske. Observerte at de faktisk hadde to varianter, en med og en uten kullsyre. Siden jeg ofte synes eplesaft og most uten bobler blir litt tamt, slo jeg til og kjøpte den med.

Jada, vet at de aller fleste jeg kjenner liker eplemost uten kullsyre, så herved utfordrere jeg dere til å prøve den uten og si meg hvorden den er. (Og neida, jeg er ikke på noen måte sposnset for å skrive dette.) Hi-hi, jeg kan jo ikke smake på alt som fins selv. 😀

Her er altså flasken… Synes det var kult design på etiketten, det så nesten ut som om de hvite bokstavene var malt rett på glasset. Selv sier produsenten at det er en  «…forfriskende most laget av ren juice fra Telemarks beste epler. Vi har tilsatt mild kullsyre som gir juicen et lett sprudlende og forfriskende preg. Nytes avkjølt, enten til mat eller som tørstedrikk

Det luktet veldig veldig eple fra flasken… rart gitt..

Det smakte også god eplemost, med virkelig ordentlig eplesmak. Slik som eplemost skal smake. Man får en litt syrlig smak i munnen etter at man har svelget, og jeg fikk liksom lyst til å ta en slurk til. Nå skal det sies at jeg var utrolig tørst da jeg smakte den, siden det var varmt og klamt ute, og jeg akkurat hadde vært på joggetur.
Mannen likte også smaken, men han mener at eplemost skal være uten kullsyre. Ha!- Så flaks at den finnes uten bobler også da. 🙂

 

Er ikke sikker på om det blir gjenkjøp eller ikke. Det var godt, men i det store og hele drikker vi ikke så mye eplemost her i huset. Det får evt bli hvis vi har gjester på grillings i sommer da. 🙂

Noen flere som har smakt?


PS. Hvis dere befinner dere i Rogaland og er glad i most er denne et godt alternativ –
Tou Eplemost 😛 Mmm, leskende…

12 thoughts on “Sprudlende Eplemost fra Union Bryggeri”

 1. Ah, den de så skikkelig god ut. Kjøper ikke ofte eplemost, men kanskje jeg skulle prøvd den md bobler. Det må være bobler for min del;0)
  SV: Blir vel neppe tid til Sverige tur enda så nærmt vi er, Gubben skal ha med seg alt som skjer på Ekeberg;0) Vi drar og direkte m fly til Barcelona, så bilen er nok allerede proppet;0)Nyt mandagen.!! Eller ferie??

 2. Vi bor jo i Rogaland og det hender vi kjøper oss litt eplemost, uten kullsyre. Min mellomste datter drikker ikke brus. Hun klarer ikke like kullsyren. Derfor er eplemost uten kullsyre en favoritt hos henne, for eksempel når vi er på restaurant og hun skal få noe annet enn vann. Enig med deg at eplemost skal smake ekte eple og ikke kunstige stoffer. 😛
  Ellers er jeg glad for at jeg slipper å lese «alle» chipsanmeldelsene dine. Hehe. Liker nemlig ikke chips, jeg! Men det finnes mye annet godt, da. Sour Heads, for eksempel. Det er nok mer i min gate. 😉
  Fortsatt riktig god sommer til deg!

 3. Da har jeg testet Uions utgave, både med og uten kullsyre.

  Det var ikke mye kullsyre i den, men egentlig passe, slik at det ikke blir brus. Gaske søt og «bred» smak, men forfriskende likevel. Og morsom.

  Den uten kullsyre var en god del lysere i fargen og smakte friskere (surere). Den kan likevel ikke måle seg i smak med f.eks. Ringi eller Balholm.

  Begge varianter er gode alternativer til brus. Jeg synes den med kullsyre skilte seg ut her, og det blir nok den jeg kjøper igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.