Leverpostei fra Arboga

Som nevnt var jeg en kjapp tur i Sverige i går. -Og tusen takk for tips til hva jeg burde handle med hjem. Handlet litt forskjellig, men faktisk ikke så mye mat som jeg hadde planlagt. (Og gjett om det var mye folk der en gråværslørdag i juli?!! Puh. )

-Men fikk et tips fra Tone om å prøve leverpostei i blokkform fra Arboga. Spennende altså. 😀

Og her er den: Arboga Pastej!

Så at de hadde den i 2 størrelser i butikken. Jeg prøvde den minste nå, så får jeg heller kjøpe med den store varianten neste gang vi er over en tur.

Slet litt med pakningen da jeg skulle åpne den, folien satt ltt stramt og jeg klarte å rive den i stykker i min iver, så fant ut at den nok holder seg best i en Tuppe Wareboks i kjøleskapet.

Men ja, den er i en ganske fast klump, men ikke hard altså, og jeg skar sneier av den med ostehøvel.

Synes smaken var mild og fin. Barnevennlig. Det smaker veldig, la meg kalle det, ordinær leverpostei, men heldigvis uten dette litt tørre, direkte, leverinnslaget som utvalgte varianter har.

Det som var flott var at det gikk så greit å få fordelt like mye leverpostei jevt utover hele rundstykket. Noen ganger når man smører på skiva, særlig hvis brødet er veldig ferskt, blir det så ujevt fordelt synes jeg. Den graver seg liksom litt fordypninger ned i brødet her og der. Og for småjentene blir dette faktisk litt sterkt å spise. Men med denne lure varianten unngår man problemet helt – smart!

Minstejenta på 2 syntes den var veldig god. 🙂
Er sikker på at denne står på lista neste gang vi skal til Sverige også.

Noen flere som har smakt på denne?

6 thoughts on “Leverpostei fra Arboga”

 1. Hurra! Selv synes jeg den er knallgod fordi den for meg blir en sånn mellomting mellom de ovnsbakte, knudrete juleposteiene som jeg egentlig ikke kan fordra, og den veldig-gode-men-litt-kjedelige fra Stabburet, i tillegg til at den er super å fordele 🙂

  Kjøpte du noe annet spennende?

  1. Egentlig ikke. Fant en ny ostepop med amerikansk cheddar, får prøve den neste helg. Og så noen poser snop fra Malaco. Ellers ble det mye kjøtt til grilling i sommer, men det er nok ikke så spennende 🙂

 2. Ikke noe særlig på leverpostei jeg. Men gleder meg til å se hva annet du har kjøpt. (ingen press altså;0))
  Skulle så gjerne bodd nære grensen…
  SV: Så morsomt at du la merke til det kjøkkenbildet, det var nemlig derfor jeg tok det sånn, for å få litt forandring, og fordi det var så grønt og fint ute:0)
  Ha en herlig søndagskveld:0)

 3. Denne så spennende ut 🙂 Sto det noe næringsinnhold på denne? lurte på karboinnholdet 🙂 For i Sverige pleier de å være flinke med å ikke stappe inn så masse stivelse i produktene sine:) Men du har vel sikkert kastet pakningen vil jeg tro 🙂

  1. Hei du. Sorry, har kastet pakningen ja, så jeg vet ikke ang stivelse. Kan prøve å huske å se etter på den neste gang jeg kjøper en.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.