Bolleekspedisjon

Bensinstasjonene har blitt ganske så oppfinnsomme for å selge andre ting enn bensin. Boller går jo unna som bare det, og det dukker stadig opp nye varianter. Det var kanskje noen av dere som leste innlegget mitt om bensinstasjonboller i fjor? Vel, her er årets utgave.

Har nemlig testet bollene til Statoil med Firkløverbiter.

Tok en bit. Kjente tydelig smaken av melkesjokolade ja, men ikke så mye nøttesmak. Men nøttekonsistensen kom kjapt fram. Boller pleier jo ikke akkurat knase i munnen. Det satt litt nøtterester igjen i tennene etterpå også, så det er nok ikke fake dette her. Smaken totalt sett var helt grei den, men man kan like gjerne kjøpe boller med vanlig melkesjokoladebiter i mener nå jeg.

Det som var litt dumt var at disse bollene var langt fra nybakte. Ikke luftige på noen måte, heller kompakte og tunge. De var heller ikke videre glatte og delikate oppå, men ruglete og så ut som hastverksboller. Noe som skulle forestille pensling oppå var bare litt tilfeldig klæsja på halve bollen. Isjameg da.

Firkløverbolle fra Statoil. Ikke veldig delikat akkurat 🙁

Jeg burde egentlig tatt bilde av hele bollehylla til Statoil, den så nemlig ganske så lite innbydende ut. Er sikker på at de kunne doblet omsetningen hvis det var litt penere boller, litt mer ryddig og delikat display, -og ikke minst litt blidere betjening!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Etterpå dro jeg videre til Esso on the Run. De har nemlig boller med kokos og sjokolade.

Her var disken faktisk mye mer innbydende, ryddig og ren, og damen i kassa var blid og pratet.

Disse bollene var mjuke, luftige, ferske og lunka. Mmmm, mye bedre konsistens. De luktet sommer, solkrem og Malibu. 😛
Det knaste litt i kokos mellom tennene slik som kokosbiten i Twist gjør, men det var ikke så lett å se kokosen… Smaken var helt OK, og disse scorer masse på at de var ferske. Tommel opp!
Det blir nok ingen ny favoritt dette heller altså, men veldig artig å ha smakt.

Tror nok jeg fremdeles holder en knapp på vanlige boller med sjokoladebiter hvis jeg skal kjøpe boller. Og faktisk – etter å ha smakt veldig mange varianter, så synes jeg de til Narvesen er aller best! (Etter hjemmebakte naturligvis!)

Hva med dere? Noen favoritter?

 

8 thoughts on “Bolleekspedisjon”

  1. Så ikke noe særlig ut de første nei, men jamen er de oppfinnsomme. Kanskje jeg rett og slett må lage Smashboller jeg, for å være først ute med noe?? :0)
    Bra ekspedisjon, veldig gøy å lese om sånne sammenligninger, smak, utseende og betjening. Og fint bilde av deg:0)

    1. Jaa, smashboller var en veldig god ide! Jeg kjøper hvis du lanserer. He-he takk, innomellom må man jo legge ut noen bilder av seg selv – en blogg skal visst pr def være personlig 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.