Tomatfocaccia fra Møllerens

Har tidligere prøvd den vanlige melblandingen til Focaccia fra Møllerens, og synes den var overrakende god. (Bilde av den helt nederst i innlegget her.) Ble derfor litt i fyr og flamme når jeg så de hadde kommet med en ny variant. Nemlig Tomatfocaccia. Mmmm, måtte prøves.

Dette er altså melblanding til en italiensk type brød med tomat, basilikum og hvitløk.
Og av alle ting bakte jeg den 17. mai morgen, slik at vi kunne ha den som tilbehør til grillmaten til gjestene på ettermiddagen.

Det luktet deilig pizzaaktig da jeg åpnet posen. Promising… Melblandingen så veldig hvit ut, så jeg lurte litt på hvor alle disse andre ingrediensene var. Men ingen fare. Etter at man har tilsatt tørrgjær og vann trer de gradvis fram i dagens lys.

Jeg hurva deigen ganske kjapt sammen. Den kunne med fordel vært knadd litt mer altså. Burde lånt Majoren til Kjersti, he-he, men siden jeg ikke er lykkelig eier av en kjøkkenmaskin, eller hadde all verdens tid til å kna gjærbakst 17. mai morgen før jeg skulle ikle hele familien bunad, fikk det bli bare noen få minutter. Skal holde på lengre neste gang!

Det hele gikk veldig kjapt å lage, og så skulle den heve i nesten en time før steking. Igjen måtte jeg kutte ned litt på tiden siden barnetoget mest sannsynlig ikke kom til å vente på at mitt bakverk skulle bli ferdig. Men den fikk da stå en stund før jeg satte den i ovnen. Steketiden var bare 15 minutter og det duftet etterhvert veldig godt i huset. Mmmm, kanskje ikke heilnorsk, men absolutt godkjent. (Skriver ikke hele framgangsmåten i detalj, den kan dere lese bakpå posen selv. Var superenkel å følge!)

Synes Focaccian ble veldig god jeg. Smaksrik og spennende, og så var det godt med litt innslag av disse soltørkede tomatene inni. Jeg strødde litt salt og krydder på toppen, og tror nok jeg skal være enda rausere med dette neste gang. For her blir det helt sikkert en neste gang altså.

Her er et bilde av originalposen jeg har lånt fra Møllerens hjemmeside. God den også!

Dette siste bildet er tatt med iPhonen siden batteriet var tomt på det store kameraet. Typisk. Dermed ble ikke fargene så gode. Men dere får da et visst inntrykk av bitene. Mmmm, kjenner jeg fikk lyst til å lage den igjen om kun kort tid… 😛

Er det noen andre som har forsøkt denne?
Flere Focacciafans der ute?

7 thoughts on “Tomatfocaccia fra Møllerens”

  1. Dette så da virkelig deilig ut! Og jeg synes godt barnetoget kunne ventet på din foccacia!! ;0) Du får ønske deg en ekstrakjæreste (les: Major) Nydelig til 17maibordet dette

  2. Jeg har ikke prøvd denne focacciavarianten, bare den «vanlige». Focaccia er kjempegodt, så fikk lyst å prøve tomatvarianten også! 🙂

  3. Denne posen har jeg faktisk allerede kjøpt inn og puttet i skapet, i påvente av at husmorgenene og/eller lysten skal slå til for fullt. 😉 Jeg liker veldig godt focaccia og når de atpåtil frister med soltørkede tomater er ikke jeg vond å be. Gleder meg til å teste den ut – enda mer nå etter å ha lest anmeldelsen din!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.