Knask Rosiner fra Freia

Mmmm, nå har det kommet mange, mange nyheter i butikkene igjen! Hurraaaa!
Og jeg som nesten ikke er ferdig med å teste ut alt som kom 1. februar. Hmm, får det fravelt i ukene som kommer skjønner jeg.  Handlet inn masse nytt i begynnelsen av uken, og gleder meg til å teste masse i løpet av helgen.

I kveld har jeg smakt på en av de nye Knask-variantene fra Freia, den med Rosiner.

Søt og hendig liten pose med fin åpne/lukke-flik. Passer fint å ha med på tur med andre ord. Fargene er tydelig inspirert av Fruktnøtt fra Freia, og det er åpenbart ikke tilfeldig. For dette er altså små klumper av rosiner og krisp (antar at det er cornflakes), med sjokolade rundt. De var veldig gode faktisk, men kanskje litt vel søte. I hvertfall når man har spist over halve posen, he-he. Kunne gjerne tenke meg litt flere rosiner i hver bit, men skal absolutt ikke klage. Hvis jeg skal dra fram noe negativt, må det være at det satte seg litt rester fast i tennene. Bare en bagatell egentlig.

Og sånn til info til Mamma, Ida, Tante Ingrid, Stine og Mormor: Dette er jo akkurat som sjokoladetoppene vi lager til jul 🙂 Cornflakes og rosiner med sjokolade rundt. Nam, nam.

Gjenkjøp er absolutt en mulighet.
Noen flere som har smakt på Knask? 😛

Pris: Kr 29,90 på Meny

11 thoughts on “Knask Rosiner fra Freia”

 1. Jeg har smakt Freia Knask Daim og den smakte egentlig….Daim…i klumper istedetfor «plate»… Hehe, men jeg elsker jo daim så synes den var nydelig god 😉

  1. Så godt å høre- har en pose med Daim-varianten i skapet nemlig. Den ryker nok i løpet av helgen. 🙂

 2. Ja da må jeg smake disse, jeg får egentlig aldri helt til å lage barndommens sjokoladetopper, tørrmelken klumper seg så lett… Posen minner veldig om en fra Cadbury jeg kjøpte når vi var i Scotland, så hvis den smaker det samme er det desverre litt herming, men jeg har som sagt ikke smakt Freia sin enda, så jeg kan ikke påstå noe. Løper til butikken… 😉

  1. Disse nye posene kommer nok nettopp fra Cadbury fabrikken, Kraft Foods eier også denne. Har sett en del nye Freia produkter i det siste som kommer fra andre søsterfabrikker – de får blir brandet Freia her til lands. Gjelder påske eggene, de nye Freia kjeksene, gele og saus osv.

   Fabrikken i Oslo lager for det meste kun sjokoladeplater og ruller samt M, lakris twistbiten og Non Stop. Produksjonen av Topp-Ris, Monolitt og andre fylte sjokolader ble flyttet til utlandet for noen år tilbake.

   Husk at en trenger ny maskinpark for å produsere helt nye formater og fasonger, tiden med nyinnvisteringer på Freia er nok forlengst forbi så lenge Kraft er eier.

   Legg merke til alle nye produkter fra Maarud ETTER at Kraft solgte snacksfabrikken. Det er så utrolig bra at Maarud ser ut til å komme tilbake til storhetstiden før Kraft ble eier – for oss forbrukere.

   Takk for fin blogg!

   1. Takk for lang og informativ kommentar. Jeg er ikke spes begeistret for Kraft, så håper noen kan befri Freia derfra snart 🙂

 3. Jeg prøvde sist helg tre varianter fra Freia, knask rosiner likte jeg ikke så veldig godt, men daim krisp og en som heter noe med perle hasselnøtter gikk godt an. Har prøvd en sjokolade som heter Ego som jeg ikke husker hvilken produsent var, men denne var ikke mer enn godkjent, marengs og noe slikt i. Var to andre sorter også , men det tror jeg bare var melkesjokolade og walters mandler som de kalte ego, smaker vel likt som melkesjokolade og walters mandler. Har ellers prøvd noe godt som heter river stones fra la praline i sverige, trøfler fra samme sted, det var godt. Og frugtblanding fra bolcheriet i danmark, også godt. Karameller fra dupont d` isigny, veldig bra. Alt dette siste her selges av alle steder i en interiørbutikk på Jæren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.