Originale pastarett fra Stabburet

Har gledet meg lenge til å prøve disse nye ferdig Originiale-pastarettene fra Stabburet , og har siden 1. februar egentlig bare ventet på en passende anledning. Og den kom i forrige uke da jeg ble sittende litt lenge på jobben en ettermiddag, og kom hjem etter at mann og barn hadde spist opp fiskepinnene. Ååå, så leit….

Liker Originale-pizzaene ganske godt, så hadde litt forventninger i forkant. Skal medgi det. 🙂
Dette er altså fiks ferdige frosne pastaretter, og de kommer i 4 varianter ; Tagliatelle Bolognese, Penne Mozzarella, Penne Paprika Pikante og Tagliatelle Prosciutto (Skinke), som er den jeg prøvde. Den inneholder pasta og skinke, sammen med brokkoli, soltørket tomat og artisjokk i en kremet ostesaus. Høres jo digg ut da!

Den skulle varmes i micro’n i ca 6 min, rett fra frossen tilstand. Så måtte jeg røre rundt og vente litt igjen slik at varmen fikk fordelt seg. Så var det bare å dig in!
Og mmmmmm, nam nam. Jeg ble gledelig overrasket her altså. Selv om jeg var positiv i forkant er jeg realistik også, og hadde derfor forventet et godt snev av sånn fabrikkmatsmak som veldig mye ferdiglaget mat har. Mern den smaken var faktisk ikke tilstede her.

Sausen var veldig, veldig god. Den skulle jeg gjerne hatt oppskriften på! Var bra krydret og hadde noe småsterkt i seg som man kjente i munenn etter at man hadde svelget. Den minnet faktisk om sausen på Chicken Diana-retten som man kunne kjøpe på Jimmy’s på Aker Brygge for ca 10 år siden. Noen flere som husker den? Hvis noen av dere matbloggere der ute smaker retten og klarer å lage en saus som er like god, så send meg veldig gjerne oppskriften! 😛

Grønnsakene var også gode. Brokkolien var ikke dau eller vassen og det var kledelig store biter artisjokk. Pastaen var heller ikke dvask eller slapp, men akkurat passe i konsistensen. Og det er jo ikke alltid en selvfølge på sånn micromat.

Et lite aber var det  da. Jeg synes absolutt alle ferdigretter som inneholder kjøtt, enten det er kylling, skinke, bacon eller hva, inneholder minimalt med kjøttbiter. Og dette var også tilfellet her. Tror jeg fant fem små biter som lignet på noe oppdelt kjøttpålegg, så dette er nok ikke retten hvis man er kjøttsulten. Men siden resten var så godt, lot jeg det ikke irritere meg en smule. Det kunne faktisk også vært litt større porsjon, for jeg ble ikke akkurat stappmett. Men så var jeg veeeldig sulten da. Hadde ikke spist siden lunsj og den besto bare av en kjapp salat.

Det frister absolutt til gjenkjøp av denne, skulle f.eks ønske jeg hadde en i fryser’n akkurat nå…
Skal også se om jeg får prøvd de ndre variantene – og lover selvsagt å skrive innlegg om dem.  🙂
Noen flere som har testet denne eller de andre variantene?

10 thoughts on “Originale pastarett fra Stabburet”

  1. Hm jeg har tittet på dem. Kanskje jeg skal prøve?

    Og det føles jo ikke ut som det er vits å ha kjøtt i slike ferdigting når det er 5 biter nei. Spar grisen sier jeg da, vi verken smaker eller kan få særlig mye næring fra de 5 bitene, da kan man like gjerne la være!

  2. Har selv prøvd den paprika pikante.. også god 🙂 Står jo oppskrift på siden av esken hvis man vil lage selv.. sausen er vel kanskje nevnt der?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.