Norvegia Fyldig fra Tine

I en ganske så A4 småbarnsfamilie som vår går det masse ost. Masse, masse faktisk. Og for det aller meste er det vanlig Norvegia jeg kjøper. Den kan jo brukes til alt, og så supplerer jeg heller med andre typer etter behov ved spesielle anledninger. Synes Norvegiaen er veldig god, men den smaker jo ikke allverdens da. Derfor er det gledelig at Tine nå har kommet med en Norvegiavariant med litt mer smak – Fyldig Norvegia.
Den hadde kule, litt retro farger på logoen

Selv sier Tine: «Norvegia Fyldig er godt egnet for skiving og riving, og kan brukes til mer enn pålegg. Norvegia Fyldig har gode smelteegenskaper og passer godt i både kalde og varme retter, som f.eks. salater, sauser, tacos, pizza og pai, og ikke minst til ostesmørbrød. Osten fås i bit og som ferdig skivet, tilpasset både de som bor alene og i familiehusstander
Oi, oi, oi, høres helt fantastsik ut altså! 😉

Mmmm, deilig fersk og urørt ost

Prøvde den på rundstykket mitt i dag tidlig, og synes den var god. Merket ikke så veeeeldig stor forskjell altså. Men smaken var liksom litt fydeligere i munnen. Kjentes mer som en Goudaost. Ikke bare gulost.
Ga en snei til hver av jentene så de kunne prøve, og eldstefrøkna maulet den rett ned uten å ense at den smakte annerledes. Vesla var litt mer skeptisk og spiste ikke opp sin. Kan hende det ble litt for sterkt for en 2-åring sånn uten noe ved siden av, eller at hun ikke var i ostehumør akkurat da. Skal prøve å gi henne den på ei brødskive ved neste anledning og se på reaksjonen.

Prøvde uten paprika eller annen pynt, for å virkelig kjenne på smaken

Selv er jeg også glad i den varianten som heter  Norvegia Vellagret , så egentlig kunne jeg kanskje bare kjøpt inn den igjen? Er det behov for denne fyldige varianten også? Blir spennende å se om den varer.  Hva tror dere som er ostefans?
I en ostedisk nær deg, he-he. 

  

7 thoughts on “Norvegia Fyldig fra Tine”

 1. Smakte absolutt forskjell, men det er oster som smaker MER. Ridderost er blitt en evig stor favoritt her. Spiste opp en pakke skivet i helga med den nye Norvegiaen. Kjøpe igjen? Tja… jeg er ikke så veldig glad i ferdig skivet for pakka forsvinner så fort. Og når alternativet er 1 kg, til 95 kr på meny, så var det litt drøyt.

  Jeg har ikke prøvd Vellagret – tror jeg. Kanskje jeg burde det?

   1. Bedre en vanlig Norvegia ja! Ikke mye smaksforskjell på Fyldig og Vellagret kanskje – rikere smak på Vellagret? Men spørsmålet er jo om mannfolket liker den.. er den å få i stor pakke og? Kjøpte en skivet jeg.

 2. Jeg sverger og til velagret, men helst vellagret jarlsberg, den brukte jeg faktisk i barnehagen i en ostepai, og ungene spiste da de:0)
  Til skiven er nok denne veldig god! Kanskje vi må prøve den på jobb:0)

 3. Prøvde den som var skivepakket, og jeg synes den var god.
  – men jeg er veldig glad i Jarlsberg som «brødskiveost» så jeg er noe usikker på om det blir gjennkjøp.
  Men den var mykere i konsistensen, hvordan var den å skjære med høvel?

  1. Den var mjukere i konsistensen enn den vanlige Norvegiaen, men det gikk helt fint å skjære med høvel. Den bøyde seg ikke unna 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.