Favoritten som forsvant

I utgangspunktet er jeg ingen tilhenger av kjøpekaker. Forbinder dem med tørre, syntetiske og fremfor alt smulete sitronkaker. -Gjerne servert hos en aldrende dame, -muligens en perifer slektning, bosatt i en avsidesliggende kommune på vestlandet. Det er også noe syndig over slike kaker. Det er litt lettvindt og simpelt, og i alle fall ikke noe man serverer til fint besøk.

Caramel Bites, nå er de borte (2)

Men hele min kjøpekakeillusjon smuldret bort da jeg smakte Caramel Brownies fra Bisca / Karen Volf for rundt et år siden. Jeg ble omvendt, for her snakker vi ren nytelse!

Denne lille, elegante lekkerbiskenen av en firkant er akkurat passe stor, har sjokoladeovertrekk, og et crunchy dryss av karamell/nøttestrø på toppen. Selve kaken har saftig og fersk konsistens, og jeg overdriver ikke når jeg sier at jeg fint klarte å fortære ei hel pakke i løpet av en kveld. Altså 10 slike bite size-stykker! Mmmm, fantastisk. Særlig i kombinasjon med melk. Jeg la all min husmorære til side, og serverte begeistret min nye ferdigkake-oppdagelse til venner og kjente istedenfor å bake selv når jeg fikk besøk. Og jeg vet at jeg klarte å verve en del tilhengere.

Men så ble det stopp. Plutselig var ikke kakene å finne i butikkene lengre. Til min store fortvilelse selger de nå bare varianten som heter Brownies -og den er definitivt ikke like god, selv om den er helt okay. :(

I april kontaktet jeg Bisca og etterlyste Caramel Brownies, og de kunne melde at «Kjedene har meldt ut dette produktet fra sitt sortiment p.g.a. for dårlig salg ut av butikk.»  Er dette virkelig mulig??

Caramel Bites, nå er de borte (1)

Nå trenger jeg allikevel ikke ta noe alvorlig oppgjør med min husmorstolthet. Jeg går slukøret tilbake til mine hjemmebakte verdier og ekte råvarer når jeg får besøk. Ikke mer glorete cellofan her i gården! OK, skal innrømme at jeg kan bruke en kakemix fra pose i ny og ne. Man skal ikke kimse av f.eks Brownies fra Toro… Men andre ferdigbakte kjøpekaker? Nei takk.

-Eller kan noen anbefale meg et verdig alternativ?

(Bildene er hentet fra www.bisca.no  Siden jeg ikke får tak i kakene selv lenger, får jeg følgelig ikke tatt egne bilder heller… )

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.